22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Sinop Havaalanı 2008'de açılacak

Sovyetler Birliği'ne karşı kullanılmak üzere ABD tarafından 1965 yılında yapılan ve şu anda hava trafiğine kapalı olan Sinop Havaalanı'nın açılması için başlatılan bakım ve onarım çalışmaları yüzde 55 oranında tamamlandı.

Sinop Valisi Zeki Şanal, 31 Ocak 2002 tarihinde hava trafiğine kapatılan ve 2007 ekim ayında onarım çalışmaları başlatılan Sinop Havaalanı'nın 2008 yılında uçuşlara açılacağını söyledi. Havaalanında süren onarım ve bakım çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Zeki Şanal, çalışmaları yürüten EMT İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş yetkililerinden de bilgi aldı. Şanal, pist üzerinde müteahhit firma tarafından gerçekleştirilen çalışmaları yerinde gördü.

Havaalanının bakım ve onarım ihalesinin ağustos ayında yapıldığını hatırlatan Vali Zeki Şanal, Sinop Havaalanı'nın uçuşlara açılmasıyla birlikte, il turizmine ve dolayısı ile ekonomiye büyük katkı sağlanacağını kaydetti. Şanal, "Havaalanımızın 24 Ağustos tarihinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nce kapalı olan havaalanının pist, apron ve taksiroadunun bakım ve onarımına yönelik ihale işlemi gerçekleştirilmişti. 595 bin YTL keşif bedelli çalışma şu an itibariyle sürüyor. İhaleyi alan EMT firması kısa süre önce, yani 10 ekim tarihide çalışmalara başladı. Firma bu çalışmaları 31 aralık tarihinde tamamlamış olacaktır. Şu anda havaalanının pist, apron ve taksiroadunun bakım ve onarımının yapılması, pist kenarındaki kanalların bakım ve onarımı, sahanın çevresinin düzenlenmesi işi yürütülüyor. 2008 yılında İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak olan Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu ile birlikte havaalanımızın açılacak olması ilimiz için büyük önem arz etmektedir" diye konuştu.

Firma yetkilisi M. Asım Akay ise çalışmaların yüzde 55 oranında tamamlandığını, hava şartları nispetinde devam eden çalışmaların 31 Aralık'tan önce bitirilmesinin hedeflendiğini dile getirdi. Sinop Havaalanı Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) döneminde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından 1965 yılında yapılarak, soğuk savaş döneminde bir süre kullanılan ve SSBC'nin dağılmasının ardından sivil havacılığın hizmetindeyken 31 Ocak 2002 tarihinde uçuşlara kapatılmıştı

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 19:39:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HÜLYA ÇETİN IP: 85.97.41.xxx Tarih : 21.11.2007 14:34:52

SİNOP HAVALANININ AÇILIYOR OLMASI BAZILARI İÇİN ÖNEMLİ GİBİ GÖRÜNMESEDE,BENİM VE AİLEM İÇİN ÇOK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR,ANNEMİN SAĞLIK PROBLEMİ NEDENİ İLE KARAYOLUYLA SEYAHATİ EZİYETLİ VE SORUNLU OLUYOR,HER YIL DOĞDUĞU MEMLEKETİNE GİTMEK YA EZİYETLİ YADA GİDEMEDİĞİ İÇİN ÖZLEME DÖNÜŞÜYORDU,HER ZAMAN HAVAALANININ AÇILMASI UMUDUYLA HEP BEKLEDİ,DÜN AKŞAM SÖYLEDİĞİMDE YÜZÜNDEKİ MUTLULUK İFADESİ HER ŞEYE DEĞERDİ,AYRICA COK SAKİN VE CENNET KÖŞESİ MEMLEKETİMİZİN HERKES TARAFINDAN GÖRÜLMEK İSTENİP ZOR KARAYOLU YOLCULUĞU NEDENİ İLE ERTELEDİKLERİNİ GÖRMEK ÜZERDİ BİZİ,O YÜZDEN ÇOK MUTLUYUZ,YETKİLİLERE HER EMEĞİ GEÇENE SONSUZ TEŞEKKÜRLER.