19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Sinop-Yalta seferleri Mayıs'ta

Yalta Limanı Genel Müdürlüğü ile seyahat acentesi Sinope Tours yetkilileri arasında imzalanan anlaşmaya göre, Yalta-Sinop arasındaki deniz yolculuğu seferleri mayıs ayında başlıyor. 

Karadeniz'de ilk defa 300 kişilik feribotla haftada 2 gün karşılıklı olarak yapılacak seferlerin ekonomi ve turizm açısından oldukça yararlı olacağı belirtildi. Seferlerde kullanılacak olan deniz otobüsleri, 150 millik mesafeyi 5 saatte alacak. Sinope Tours yetkilisi Adem Tahtacı, Sinop-Yalta arasındaki seferlerin Helenistik dönemden sonra ilk defe 2 bin 300 yıl sonra yapılacağını belirterek, oldukça heyecanlı olduklarını söyledi. Tahtacı, "Haftada 2 ile 7 günlük paketler halinde yapılacak gezi turları için Yalta'daki otellerle bire bir anlaşmalar yaptık. Gemi yolculuğu dahil Yalta'da yapılacak tatil, Türkiye'deki tatillerden daha ucuz olacak. Yaklaşık 300 dolar gibi bir paraya gidiş-geliş sağlanabilecek" dedi. 

Ukrayna'ya her yıl Avrupalı turistlerin akın ettiklerini kaydeden Tahtacı, "Bundan dolayı Yalta Limanı yetkilileri bize, yabancı turistlerin Türkiye'ye gitmek için talepte bulunduklarını söyledi. Biz de bu talebi karşılamak için şimdiden hazırlıklara başladık. Bu arada iki ülke arasında yapılan bu anlaşma nedeniyle Ukrayna'da devlet olarak dergilere ilan vermeye başladılar" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 12:32:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?