30
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Sinop'un zenginliklerini gördünüz mü?

Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, Sinop'un eski bir ticaret merkezi olması nedeniyle birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirterek, tarihine ve kültürüne meraklı tüm ülke halkını Sinop'u ve zenginliklerini görmeye davet ettiğini söyledi.

Sinop'un deniz ticaretinde tarih boyunca söz sahibi olan bir merkez olduğunu kaydeden Yılmazer, bunda da Sinop'un Karadeniz'deki tek doğal liman olma özelliğinin önemli payı bulunduğunu belirtti.

Yılmazer, "Gemicilerimizin bir tabiri aynen şöyle: 'Karadeniz'de üç liman var. Bunlar, temmuz, ağustos ve Sinop.' Yani Karadeniz'de tek bir doğal liman vardır, o da Sinop'tur. Limanımızda ben uluslararası nakliyecilik yapar 62 tane gemi saydığımı biliyorum. Karadeniz azdığı zaman gemicilerimizin sığınacağı en önemli yer Sinop'tur. Eskiden ticaret gemilerle yapılıyordu. Tabii liman olması nedeniylede Sinop tarihi boyunca ticaret merkezi olmuştur. Birçok medeniyet, şu anda üzerinde durduğumuz topraklarda yaşamıştır. Onun için bir çok medeniyetin tarihi kalıntıları Sinop'ta bulunuyor. Onun için herkesi Sinop'u görmeye davet ediyoruz. Gelin Sinop'un bu güzelliklerini birlikte yaşayalım" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 12:47:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?