22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Siteler ucuz tarifeleri vermiyor

Avrupa Komisyonu tarafından yapılan bir araştırma, Avrupa çapında uçak bileti satışı yapan en az 200 İnternet sitesinin müşterilerini yanılttığı sonucuna vardı.

Havayolu şirketlerinin İnternet siteleri vergiler, ek ödemeler gibi masrafları gizliyor ve en ucuz tarifeleri doğru bir şekilde göstermiyor.



BBC'nin internet sitesinde yer alan habere göre müşterileri yanılttığı tespit edilen internet siteleri, bu durumlarını düzeltmezlerse Komisyon tarafından gelecek yıl kapatılacaklar.


Eylül ayının sonunda bir hafta sonu yapılan araştırmaya Avrupa'daki 15 ulusal havayolu otoritesi katıldı.
Havayolu yetkilileri, inceledikleri 400 İnternet sitesinin yaklaşık yarısının, Avrupa Birliği ticari hukukuna uymadıklarını açıkladı.


Komisyon, sayfalarının yanıltıcı olduğuna kanaat getirdikleri havayolu şirketlerinin isimlerini, bu şirketlere durumlarını düzeltmeleri şansını vermek için açıklamadı.


Ancak, İspanyol yetkililerin açıklamalarına göre, Avrupa'daki belli başlı ucuz havayolu şirketlerinden Ryanair'in İnternet sitesi de yanıltan siteler arasında yer alıyor.


İngiltere'de yapılan benzer bir çalışmanın sonunda, yetkililer, 13 havayolu şirketi, ilan ettikleri tarife fiyatlarında, vergileri ve ek ödemeleri içermediği için işlem başlatmıştı.


Komisyon, müşterileri yanıltan İnternet sayfaları oranının en yüksek oranının Belçika firmaları arasında olduğunu belirtirken; Avusturya havayolu şirketlerinin hiçbirinin yanıltıcı bir içeriğe sahip olmadığını açıkladı.

bbc
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 12:27:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?