18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Sömbeki turist peşinde

Yunanistan’ın Sömbeki Adası Belediye Başkanı Eleftherios Papakalodoukas Marmaris’e geldi.

Eleftherios Papakalodoukas, Marmaris Polisevi'nde Muğla İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Erden ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Yunanistan’ın Sömbeki Adası Belediye Başkanı Papakalodoukas İstanbul'da düzenlenen turizm fuarında, standında kendilerine ücretsiz yer veren Marmarisli turizmcilere teşekkür etmek için Marmaris’e geldiği bildirildi.

Ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren Yunanistan'ın turistik adalarından Sömbeki krizin etkilerinden kurtulmak için Türk turist çekmek istediklerini dile getiren Papakalodoukas, "Ada olarak İngiltere, Almanya ve Fransa gibi ülkelerden bir beklentimiz yok. Biz sadece Türk ziyaretçiler için uğraşıyoruz. Ne kadar çok Türkü adamıza çekebilirsek bizim için o kadar iyi olur. Sömbeki küçük bir ada olduğu için yatak sayısı az. Ancak kaliteli olan bu tesisleri ayakta tutabilmemiz için Türkler gibi misafirlere ihtiyacımız var. Pazarlamamızdaki en önemli yeri Türk turizmciler alıyor. Geçen sene 25 bin Türk turist adamızı ziyaret etti” diye konuştu.
Papakalodoukas, Antalya'nın ardından Muğla'ya da bir vize ofisi açılması için çalıştıklarını dile getirdi. Vize ofisiyle ilgili İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Erden ile işbirliği içerisinde olduklarını kaydeden Papakalodoukas, "Yetkililer bu konuda bize yeşil ışık yaktı. Bu vize merkeziyle ilgili Avrupa Birliği'nden (AB) de onay alınması gerekiyor. Türkiye'ye vize uygulanmasını kabul edemiyorum. Biz aynı mahallede, ayrı evde kalan kişileriz. Mahallemizdeki komşularımızı rahatlıkla ziyaret edebilmemiz gerekir. Hiçbir zaman vizenin uygulanmaması lazım" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2012 Salı 18:54:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?