15
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Tesettür turizmi de karıştırıyor

Bera Otelin Genel Müdürü Mehmet Han Çopur, dün yaptığı açıklamada Alanya'daki tesettür otellerin yanındaki Oasis otele tangalıların gelmesinden müşterilerinin rahatsız olduğunu söyledi ve şöyle dedi: Biz karşı değiliz ama kısmet olursa yan tarafı da seneye alıp bu sorunu kökten çözceğiz.

Son dört buçuk yılda sayısı 6'dan 27'ye çıkan "tesettür otel" modası sürüyor. Edremit Körfezi ve Didim ile başlayıp daha sonra Alanya'ya yönelen muhafazakar otel konsepti, termal tesisler ve şehir otellerini de içine alarak Kuşadası, İstanbul, Eskişehir, Kahramanmaraş, Afyon ve Çeşme'ye kadar yayıldı. Otellerin yatırımını ve işletmeciliğinde Kombassan, Kamer, Atlas ve Yimpaş Holding gibi şirketler başı çekiyor.

Bu otellerden birini de Kombassan Holding haziran ayı başında hizmete aldı. Anadolu'da 3 yılda 7 otel daha açmayı planlayan Kombassan Holding Antalya'daki Bera Alanya Oteli'ni basına tanıttı. Genel Müdür Mehmet Han Çopur, tesettür otel sayısındaki artışın AK Parti iktidarında gerçekleşmesini tesadüfe bağlıyor. "Her gün çevre otellerin müdürleri otellerini tesettür otele dönüştürmek için yardım istiyor" diyen Çopur, bir yıl önce 150 euroya satılan odaların Bera'nın devreye girmesiyle birlikte yüzde 40 ucuzladığını vurguladı. Çopur, 2010 yılına kadar 150 milyon euroluk yatırım yaparak otel sayısını 10'a ulaştıracaklarını kaydetti.

Alanya'da 20 bin metrekare arazi üzerine 14 ayda kurulan Bera Alanya Oteli, 40 milyon euroya mal oldu. Gemi şeklinde inşa edilen otel, benzerlerinden farklı olarak sıfırdan alternatif turizm kapsamında inşa edilen ilk otel olma özelliği taşıyor. Mehmet Han Çopur, otelde kadınlara ait havuzları yüksek duvarlar içine hapsetmek yerine otelin terasında doğal bir ortamda yerini aldığına işaret etti. Bu yıl otelde 130 bin geceleme yaptırıp 10 milyon euroluk ciro elde etmeyi hedeflediklerini aktaran Çopur, müşterileri arasında eşi tarafından kıskanılan ve erkeklerin tacizlerinden kaçmak isteyen başı açık kadınların da bulunduğunu vurguladı. Dubai gibi İslam ülkelerinden turist getirmek için tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine ağırlık verdiklerini vurgulayan Çopur, uluslararası tüm turizm fuarlarına katılacaklarını söyledi.

Rus turistlerin geldiği Oasis'i alabiliriz

Bera Alanya'nın hemen yanıbaşında ağırlıklı olarak Rus turistlerin kaldığı Oasis Tatil Köyü'nün sahilinde güneşlenen turistlerden bazı müşterilerin rahatsız olabileceğine dikkat çeken Çopur, "Tangalı hanımlar bizim iskeleye geliyor. Biz karşı değiliz ama kısmet olursa yan tarafı da seneye alıp bu sorunu kökten çözceğiz. Bize onlardan teklif geldi. Üç yıldır satmak istiyorlardı. Müşterilerin rahatsız olmasından değil, otelin büyümesi için Oasis'i alma planımız var" dedi.

Çopur, 2010 yılına kadar 10 otel hedefiyle yola çıktıklarını vurgulayarak, Karaman, İstanbul, Malatya, Samsun, Afyon ve Seferihisar'da tesisler kuracaklarını kaydetti. Toplam 150 milyon euroluk yatırım yapacaklarını belirten Çopur, otelin yapımı sırasında bazı günlerde para sıkıntısı çektiklerini ifade etti.



Referans
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 16:09:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?