27
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Tesettürlü otel fuarı hazırlığı

Birbiri ardından düzenlenen muhafazakâr fuarlara en son tesettürlü otel fuarı da eklendi. 4-7 Şubat'ta ve 13-16 Mayıs'ta Aktif Fuarcılık tarafından düzenlenecek olan Alternatif Turizm Fuarı'na 30'u aşkın muhafazakâr otelin katılması bekleniyor

Her şey Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) düzenlediği alternatif fuarla başladı. İki yılda bir düzenlenen ve derneğin adını taşıyan bu fuar, muhafazakâr sermayenin de fuar kavramıyla tanışmasına neden oldu.
Bu alandaki gelişmeler MÜSİAD fuarıyla sınırlı kalmadı. Son dönemde muhafazakâr kesime yönelik düzenlenen fuarların sayısında artış dikkat çekici boyutlara ulaştı.

MÜSİAD Fuarı'nın öncülük ettiği bu alandaki fuarlara, İslami Moda Fuarı eklendi. Haşemaların, heşofmanların, türbanlı gelinliklerle ilgili son gelişmelerin sergilendiği fuarda, tesettür modasındaki son gelişmeler gözler önüne serildi. Demos Fuarcılık tarafından 1-4 Ekim'de düzenlenen bu fuar beklenenin de üzerinde ilgi gördü. Demos Fuarcılık Genel Müdürü Hüseyin Arslan, "Sadece Ortadoğu'dan değil, Avustralya'dan ABD'den Kanada'dan İngiltere'den ziyaretçiler geldi. Bu anlamda fuar çok başarılı oldu" dedi.

Sektör yetkilileri ileride bu tarz tesettürlü fuarların sayısının artacağına dikkat çekerken, sırada tesettürlü otel fuarı olacağını ifade ediyorlar.

'Alternatif Turizm Fuarı' adıyla düzenlenecek organizasyona sayıları otuzu geçen tesettür oteller katılacak. Kadın müşteriye kadın garson, haremlik selamlık havuz, alkollü içki ve kameralı cep telefonu yasağı gibi uygulamalarıyla dikkat çeken bu oteller fuarda, yaz aylarına denk gelen Ramazan ayındaki oruç programları gibi çeşitli faaliyetlerini tanıtacaklar. Aktif Fuarcılık tarafından İstanbul Feshane'de düzenlenecek bu fuara ilginin yüksek olması bekleniyor.

Moda ve turizmin ardından muhafazakâr fuarlara Halalist Expo, yani Helal Ürünler Fuarı da eklendi. Bu fuar 4-7 Şubat 2010 tarihleri arasında Atılım Fuarcılık tarafından İstanbul Fuar Merkezi'nde yapılacak.

Helal fuarı
Atılım Fuarcılık Genel Müdürü Salim Şahin, "Kriz olmasına rağmen, kapalı ekonomiye sahip hedef pazarlar ağırlıklı olduğundan yoğun ilgiyle karşılaşıyoruz" dedi.

Muhafazakâr kesime yönelik düzenlenen başka bir fuar da 'Dini Yayınlar Kitap Fuarı' olarak bilinen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı. Bu fuar her yıl ramazan ayında İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı olarak düzenleniyor.

Ocak ayında düzenlenecek olan 'Hac ve Umre Fuarı' da hacı olmak isteyenler ve umreye gitmek isteyen Müslümanları hedef alıyor.
 

Bazı muhafazakâr fuarlar
- MÜSİAD Fuarı
- İslami Moda Fuarı
- Helal Ürünler Fuarı
- Hac ve Umre Fuarı
- Dini Yayınlar Fuarı
- Umre ve Alternatif Tur. Fuarı


Oteller, Ramazan programını tanıtacak
Alternatif Turizm Fuarı'nı önümüzdeki yıl 4-7 Şubat'ta ve 13-16 Mayıs'ta iki kez düzenleyeceklerini söyleyen Aktif Fuarcılık Genel Müdürü Fatih Ciğerlioğlu, "Aynı zamanda Umre konusunu da içeren fuarımızın açılışını Diyanetten sorumlu Devlet Bakanı ve Diyanet İşleri Başkanı'nın yapmasını arzu ediyoruz. Bu alanda güven çatısı oluşturmayı hedefliyoruz" dedi. Dokuz yıl boyunca Ramazan ayının, yaz tatili aylarına denk geldiğini hatırlatan Ciğerlioğlu, şunları söyledi: "Tatil yapmak isteyen mutasıp kişilerin nasıl bir tatil hedeflediği çok önemli. Hem orucunu tutacak hem tatilini yapacak. Alternatif turizm konusunda faaliyet gösteren otellerimize bu fuarda yer vereceğiz. Ramazan ayındaki sahur ile iftar arasındaki programlarını tanıtacaklar. 30 aşkın otelin katılmasını bekliyoruz." Her iki fuarın da Feshane'de düzenleneceğini belirten Ciğerlioğlu, halihazırda bu konseptte bir fuarın olmadığını ifade etti.

‘Umre Turizmi Fuarı ihtiyaçtan doğdu’
8-9 Ocak 2010 tarihlerinde düzenlenecek olan ‘Hac ve Umre Turizmi Fuarı’nın ihtiyaçtan doğduğunu söyleyen Grup Medya Fuarcılık Genel Müdürü Erhan Demirci, şu bilgileri verdi: “Son yıllarda hacca özellikle umre’ye olan talep büyük artış gösterdi. Hac ve umre fuarımızı 8-9 Ocak’ta üçüncü kez düzenleyeceğiz. Her geçen fuarda daha fazla ziyaretçi ve katılımcı olduğunu gözlemliyoruz. Çünkü hem hacca ve umreye gitmek isteyenlerin, inançlı insanların sayısı artıyor hem de paralel olarak dünyada ve Türkiye’de sektör büyüyor.”

Fuar katılımcılarının tesettür otelleri, Mekke ve Medine Otelleri, Devremülk şirketleri, havayolu şirketleri, TÜRSAB ve Diyanet işleri Başkanlığı, İslami basın ve medya kuruluşları olduğunu belirten Demirci, “Tüketiciye yönelik olarak düzenlediğimiz bu fuarın ziyaretçilerini ise hacı olmak isteyenler, umreye gitmek isteyen Müslümanlar, tesettür otelleri ve alternatif turizm yerleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler oluşturuyor” dedi.

Eylem Türk - Milliyet
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2009 Pazar 17:02:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?