15
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

THY grevine Ulusoy uyarısı

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, THY’de grev olması durumunda turizm sektörünün en az 5 yıl kaybedeceğini söyledi. Ulusoy, bu yıl turizm gelirinin 18 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini kaydetti.


Turizmciler Türk Hava Yolları’nda (THY) grev olması durumunda sektörün ağır yara alacağını düşünüyor. CNBC-e’nin canlı yayınına katılan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “THY grev nedeniyle frene basarsa, bu bize en az beş yıl kaybettirir. Toparlamamız mümkün değil. Çünkü biz bir ay içinde 2008’in programını yaparız. 2008’in programları 30 Ağustos’ta biter, uçakların koltukları satılır. Japonya, ABD, Singapur ve Hidinistan’a THY uçuyor. Rusya pazarını kaybederiz. THY’de çalışanların hakkını alması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Haberin devamı

Seçim nedeniyle yerli turistin 22 Temmuz haftasını boş bıraktığını kaydeden Ulusoy, “Yurtdışından gelenler için seçim sorun değil. Bizim vatandaşlarımızın seçime ilgileri üst düzeyde. Gönül arzu ederdi ki seçim Kasım’da olsun. O hafta düşüş iç piyasada var” diye konuştu. Ulusoy, yerli turistlerin seçim sonrasında yer bulma sorunu olmayacağını ifade etti.


’18 MİLYAR DOLAR GELİR BEKLİYORUZ’
TÜRSAB Başkanı, geçen yıl 16.8 milyar dolar olan turizm gelirinin 2007’de 17-18 milyar doları aşmasını beklediklerini belirtti.

‘PARTİLER ‘T’ HARFİNİ PAS GEÇMİŞLER’
‘Partiler turizmin ‘t’sini az kullanmışlar’ diyen Ulusoy, “Erken seçim nedeniyle t harfini pas geçmişler. Yeni hükümetten bizi dinlemesini, ÖTV’nin bertaraf edilmesini istiyoruz” dedi.

THY’de greve doğru


Türk Hava Yolları’nın toplam 11 bin 300 çalışanını temsil eden Hava-İş Sendikası greve doğru gidiyor. Anlaşma sağlanamazsa, grev kararı 20 Temmuz’da tebliğ edilecek. 

Türk Hava Yolları (THY) ile Hava-İş Sendikası arasında Mart ayından bu yana sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamıyor.

Grev kararını, 20 Temmuz Cuma günü THY’ye tebliğ edeceğini açıklayan sendika, bu tarihe kadar uyuşmazlık maddeleri konusunda işveren tarafından teklif edilecek, her türlü müzakereye açık olduğunu bildirdi.

Taraflar grev kararı alınması durumunda da yeniden görüşme yapabilecek. En fazla 60 gün içinde anlaşma sağlanamazsa, sendika grev kararını uygulamaya geçirecek.

CNBC-E
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 14:56:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İ.Ç. IP: 88.240.6.xxx Tarih : 15.07.2007 17:12:23
BU THY ÇALIŞANLARI BÖYLEDİR. DURUR DURUR KENDİLERİNE EN GEREK DUYULAN ZAMANDA GREV TEHDİDİYLE HAKKINI VEYA HAKKINDAN FAZLASINI ALIR. BU BAŞKA KİTLER İÇİN DE GEÇERLİ, BÖYLE BİR SUİSTİMALİ YAPAMAYAN MEMURLARLA İŞBIRAKMALARININ OLUMSUZ SONUÇLARI UZUN VADEDE ORTAYA ÇIKACAK DEVLET ÇALIŞANLARININ BÖYLE NAZLANMA HAKLARI YOKTUR...