26
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

THY'nin yeni seferleri başlıyor

THY'nin yeni seferleri başlıyor

Türk Hava Yolları (THY) Antalya'ya Paris, Stockholm ve Düsseldorf'tan tarifeli seferleri Ekim'de başlatıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Akdeniz Turistik Otelciler Birliği(AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, THY'nin almış olduğu bu karardan memnuniyet duyduklarını belirterek, "Türk turizmi adına, Almanya, İsveç ve Fransa'daki yüksek gelirli potansiyelin önemi tartışılmaz. THY'nin başlattığı yeni tarifeli seferler, bu potansiyelin Türkiye'yi tercih etmelerinde önemli ve tetikleyici rol oynayacaktır" dedi.

Sururi Çorabatır, THY'nin Moskova ile başlayan ve yenileriyle genişleyecek Antalya'ya yönelik tarifeli seferlerin, bu üç ülkeden hem yüksek gelir grubu turistlerin gelmesine hem de turizmin 12 aya yayılmasına fırsat sağlayacağını ifade ederek, "Antalya ve çevresi, golf, kongre, sağlık ve spor turizmine yönelik önemli potansiyele sahiptir. Yeni tarifeli seferler bu potansiyelin değerlendirilmesine ve Antalya ve çevresinin ticari olarak daha fazla gelir olanağı elde etmesine katkı sağlayacaktır" dedi.

Çorabatır, THY'nin diğer ülkelerle de tarifeli seferleri başlatmasının hem bölgesel hem de ulusal çıkarları artıracağını vurguladı.



 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 12:59:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?