16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Timur Bayındır'dan uyarı...

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımlar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, son haftalarda gündemden düşmeyen Türk Hava Yollarındaki (THY) grev konusunun, nitelikli turistin Türkiye'ye yapacağı seyahatleri iptal etmesine neden olmaya başladığını bildirdi.

Bayındır, yaptığı açıklamada THY çalışanlarının aldığı bu kararın turizme verebileceği zararın, kimsenin hayal bile edemeyeceği boyutlara ulaşacağına dikkati çekerek, bu yıl yavaş yavaş kendini toparlamaya başlayan turizm sektörünün, THY'deki grev gündemi yüzünden yara alacağını vurguladı.

Bayındır, turizm sektörünün 1,5 milyon kişiye istihdam sağlayan, 20 milyar Dolara yakın döviz girdisi kazandıran, 40'a yakın sektörü tetikleyen lokomotif bir sektör olduğunu dile getirerek, ''böyle bir sektörün, THY'deki grev konusu nedeniyle büyük darbe yiyecek olması çok acı ve üzücüdür. THY'deki grev gündemi, Türk turizmini baltalamaya başlamıştır. Ülke menfaatleri her şeyin üzerinde olmalıdır. Bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğine inanıyoruz'' dedi.

aa
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2007 Cuma 18:10:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?