20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Turist patlaması turizmciyi güldürdü

Antalya'ya gelen turist sayısında geçen yıla oranla yüzde 22 oranında artış sağlandı.

Haziran ayı sonu itibariyle 3 milyon 540 bin 68 turistin geldiği Antalya'da birçok otel yüzde 100 doluluk oranı sağlayarak satışlarını durdurdu.

Antalya'ya gelen turistler arasında Almanya yüzde 28.11 oranıyla ilk sırada yer alırken, Almanya'yı yüzde 25.96 oranıyla Rusya, yüzde 5.63 oranıyla Hollanda izliyor. Bu ülkeleri Ukrayna, İsrail, İngiltere, Avusturya, İsveç ve Fransa takip ediyor.

2008 yılında 10 milyon turist ağırlamayı hedefleyen Antalya'da ilk altı aylık dönemde sağlanan yüzde 22'lik artış turizmcileri sevindirdi. Yaşanan yoğunluk nedeniyle Antalya ve bölgesinde birçok otel satışlarını 15 Ağustos'a kadar durdurdu. Yıl sonuna kadar 10 milyon hedefine ulaşmak isteyen turizmciler, iyi bir sezon geçirdiklerini ve 2008 yılının rekorlar yılı olacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 16:18:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
asuman şencan IP: 195.174.105.xxx Tarih : 17.07.2008 16:50:43

Ülkemize turist gelmesi çok güzel, bu beni de sevindiriyor. Ama bizler yani yerli turistler kendi ülkemizde rahat tatil yapamaz olduk. Biz paramız ülkemizde kalsın diye yurtdışına çıkmıyoruz ama turistler bizim ülkemize bizim ödediğimiz ücretin neredeyse dörtte birine, uçak dahil gelebiliyorlar. Biz de erken rezervasyon yaptırıyoruz, ama bu şekilde de onlar yine daha ucuza geliyor. Bu yaz Rusların ve İsraillilerin uçak dahil 50 dolara geldiği  bir otele biz erken rezervasyon ile 150 dolara berbat bir tatil yaptık. Bu şekilde kalitesiz turisti herkes getirir. Bize sattığınız fiyata satın bakalım kaç turist gelecek??? Hele düşük kaliteli turistleri doldurduğunuz otelleri Türk müşterilere ultra delüx diye üç katı fiyata satmak hiç marifet değil..Açık büfeden yiyecekleri elleri ile alıyorlar, havuzlara tuvaletlerini yapıyorlar, yetkililere iletince biz satarken kişiliktesti yapamıyoruz müşteri kabul ederken diyorlar, bunu yapmazsınız ama o kadar düşük fiyata satarsanız ancak bu kalitede turist gelir, sadece ucuz diye gelir, işte Türkiye'ye ancak böyle turist gelir...