19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Turizm bölgelerinde inşaat yasağı genelgesi

Turistik yörelerde inşaat faaliyetleri nedeniyle oluşan ses, görüntü ve çevre kirliliğine karşı ``inşaat yasağı`` uygulanacak. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç imzasıyla, turizm hareketlerinin yoğun olduğu 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında inşaat yasağının uygulanmaya konulmasına yönelik genelge yayımlandı.

Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü`nce hazırlanan genelgede, önceki yıllarda otel rezervasyonlarının iptaline kadar ulaşan olumsuzlukların inşaat yasağıyla önüne geçildiği hatırlatıldı.

Ankara, Antalya, Aydın, Aksaray, Adıyaman, Balıkesir, Bursa, Denizli, Muğla, Mersin, Nevşehir, İzmir, İstanbul valiliklerine gönderilen genelgede şöyle denildi: ``Ülkemiz turizm hareketlerinin yoğun olarak yaşandığı 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında yerleşim alanları ile turistik yörelerde sürdürülen inşaat faaliyetleri, ses, görüntü ve çevre kirliliğine neden olduğundan geçen yıl `İnşaat yasağı` uygulamaya konulmuştur.

Daha önceki yıllarda otel rezervasyonlarının iptaline kadar ulaşmış olumsuzlukların uygulamaya konulan inşaat yasağına ilişkin tedbirler sayesinde giderildiği ve şikayetlerin önüne geçildiği görülmüştür.

Bu nedenle söz konusu tarihler arasında bu yılda sadece yakın çevresinde konaklama yapılan inşaatlarda ve uygun görülen mahallerde gürültü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi kötü etkisi olan türdeki ağır nakliyat, hafriyat, ve harçlı inşaat faaliyetleri için valiliğiniz yetkileri dahilinde inşaat yasağı uygulamasına devam edilmesi uygun görülmüştür.``
.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 11:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?