19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Turizm gelirleri düştü

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün soru önergesine verdiği yanıt, 2009 yılının ilk dokuz ayında turizm gelirlerinin 2008 yılına göre yüzde 7.5 oranında düştüğünü ortaya koydu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün turizm gelirlerine ilişkin soru önergesini yanıtladı.

TÜİK'ten alınan verilere göre; 2008 yılının ilk dokuz ayında turizm gelirlerinin 17,4 milyar dolar olarak gerçekleştiğini kaydeden Bakan Günay, 2009 yılının ilk dokuz ayında turizm gelirlerinin bir önceki yıla göre yüzde 7,5 düşüş göstererek 16,2 milyar dolar olduğunu bildirdi.

Tüm dünyada birinci sınıf hizmetlerin bedeli ve vergisinin normal hizmetlere göre farklılık gösterdiğini, birinci sınıf hizmet almak isteyen yerli ve yabancı turistlerin bunun bilincinde olarak tercihlerini yaptığını ifade eden Günay, KDV artışının "herşey dahil' sistemine etkisinin bulunmadığını söyledi.

Turizm gelirlerinin düşmesini, dünyayı etkileyen küresel krize bağlayan Bakan Günay, bakanlığınca turizm sektörünün sorunlarının yakından takip edildiğini ve ilgili kurumlarla işbirliği içinde bu sorunlara çözüm yolları arandığını kaydetti. Günay, turizm sektöründe tanıtıma, bütçe imkanları çerçevesinde daha fazla kaynak aktarılması amacıyla, 2009 yılı içerisinde tanıtım için mevcut bütçeye 20 milyon TL ilave ödenek konulmasında mutabakata varıldığını bildirdi.

Günay "Ayrıca 2010 bütçesinde tanıtım için ayrılan ödeneğin bu yılki miktardan daha düşük olmaması öngörülmüştür."dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 13:57:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?