28
Mayıs
2024
Salı
TURİZM

Turizm sektörüne kötü haber!

Türk turizm sektöründeki kriz derinleşirken yabancı tur operatörlerinden hiç de iç açıcı olmayan mesajlar geldi. Dünyanın önde gelen tur şirketlerinden Thomas Cook’un üst düzey yetkilisi Fontenla- Novoa, "Türkiye artık moda değil" derken TUİ Almanya Başkanı Volker Böttcher de, 90 bin Alman turistinin Türkiye’ye gitmekten vazgeçtiğini söyledi. 

Thomas Cook Birleşik Kraliyet ve İrlanda Ceo’su Manny Fontenla-Novoa, şirketin reservasyonlarına ilişkin yıllık raporunu sunarken yaptığı konuşmada, tatil fiyatlarının bu yaz Türkiye ve Yunanistan’da önemli ölçüde düşeceğini, satılmayan paket turlarına müşteri çekmek için çok düşük fiyatlar isteneceğini söyledi.

TÜRKİYE’DE OTEL FİYATLARI FAZLA YÜKSEK

İspanya’ya alternatif olarak görülen bu ülkelerde son yıllarda otel fiyatlarının artırıldığını, bu yıl da turistleri caydıran bir düzeye çıktığını kaydeden Fontenla- Novoa, Türkiye’nin de artık moda olmaktan çıktığını, kuş gribinin de ziyaretçileri caydırdığını belirtti. 

Bu açıklamaları değerlendiren The Observer gazetesi de, bu yıl Türkiye ve Yunanistan’da daha çok "son dakika" tur anlaşmalarının yapılacağını kaydederken halen Opodo adlı tur operatörünün de, uçak dahil Türkiye’deki yedi gecelik bir tatili 49 sterlin gibi düşük bir fiyattan pazarladığına dikkat çekti. 

Gazete, buna karşın İspanya’ya yönelik rezervasyonların bu yıl yüzde 5 arttığını da kaydetti.
Thomas Cook yetkilisinin değerlendirmelerinin başka uluslararası paket tur şirketlerince de paylaşıldığı görüldü. Nitekim TUİ Almanya Başkanı Volker Böttcher, İspanya’nın Mallorca adasındaki Palma kentinde verdiği konferanstan sonra Balear adalarına yönelik taleplerin rekor düzeyine ulaştığını söyledi. 

Böttcher, Balear adalarının tarihinin en iyi yıl yaşayacağına dikkat çekerken "Talep o kadar yüksek ki Türkiye’de tatil yapmaktan vazgeçen 90 bin müsterimiz için ek yatak sağlamak zorunda kaldık" diye konuştu.
ANKA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 12:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?