30
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Turizmcide 'II. Elizabeth' sevinci

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in, eşi Edinburg Dükü Prens Philip ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine Türkiye'yi ziyaretinin, ülkenin tanıtımı ve turizmi açısından büyük önem taşıdığı bildirildi.

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Suphi Dilmen, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in, 37 yıl aradan sonra Türkiye'ye gelişinin ülkenin tanıtımına büyük bir katkı yapacağını belirtti.

Dünya genelinde tanınan, önemli insanların ülkeye gelişinin, Türkiye'nin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu ifade eden Dilmen, ülkeler arasındaki diyaloğun yanı sıra turizm açısından da bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Dilmen, Türkiye'nin doğal ve tarihi güzelliklerini dünyaya tanıtmak ve anlatmak açısından ziyaretin bulunmaz bir fırsat olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Kraliçe II. Elizabeth'in Türkiye programında, başkent Ankara, kültür ve medeniyetin beşiği İstanbul ve Osmanlı'nın kurulduğu ve Osmanlı'ya başkentlik yapmış bir şehir olan Bursa yer alıyor. Yani bu ziyaret ülkemizi dünyaya anlatmak açısından biçilmiş kaftan. Ziyaret sayesinde Türkiye'nin doğal ve tarihi güzellikleri dünya basınının gündemine gelecek. Bu fırsatı iyi değerlendirmek gerekli. Kraliçe'nin ardından ilerleyen günlerde daha birçok kişinin ülkemize geleceğini tahmin ediyorum. Önemli isimlerin yanı sıra turistlerin tercihlerinde de Türkiye'nin ön plana çıkacağını düşünüyorum."

Gerek hükümet yetkilileri gerekse turizmcilerin böylesine önemli bir konuğu ağırlamaktan onur duyacaklarını ifade eden Dilmen, Türkiye'de Kraliçe II. Elizabeth'e en iyi şekilde ev sahipliği yapılacağına inandığını dile getirdi.

Kraliçe II. Elizabeth'in tarihi Koza Han'daki programı sırasında, bir dükkanda GÜMTOB olarak stant açacaklarını belirten Dilmen, konuklara Türkiye'nin tüm gezilecek ve görülecek mekanlarının tanıtımını yapacaklarını söyledi.

AA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 11:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?