15
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Turizmciler bayramı bekliyor

Kapadokya bayramı bekliyor, Erciyes'e kar tuzağı... İşte turistik tesislerdeki son bayram hazırlıkları; Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Nevşehir, Kayseri, Bolu, Erzurum, Kars, Elazığ ve Afyonkarahisar’daki turistik merkezlerde bayram tatili hazırlıklarını sürdürüyor. Kapadokya Turizm İşletmecileri Derneği (KAPTİD) Başkanı Nazif Demir, AA muhabirine, Kurban Bayramı tatilini yurt içinde geçirmek isteyenlere Kapadokya’daki konaklama ve eğlence tesislerinde alternatif programlar düzenleneceğini söyledi.
Kurban Bayramı tatilcilerinin tercihinin genellikle yurt dışı olmasına rağmen, Kapadokya’da da hareketlilik başladığını kaydeden Demir, doluluk oranın şimdiden yüzde 85’e ulaştığını, bayrama kadar bu oranın yüzde 100 olmasını beklediklerini ifade etti. Türkiye’nin önemli termal turizm merkezlerinden Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde Kurban Bayramı öncesinde rezervasyonların yüzde 80 seviyesine ulaştığı bildirildi. Roza Resort Otel Genel Koordinatörü Tevfik Ovacık, "Ramazan Bayramı’nda yeni açılan 2 tane 5 yıldızlı otelimiz olmasına rağmen tüm otellerimiz yeni müşterilerle yüzde 100 doluluk oranını yakaladı. Kozaklı’da toplam 3 bin yatağımız var. Kurban Bayramı’nda da yüzde 100 doluluk oranını yakalayacağımızı umuyorum" dedi.

KAYSERİ
Kayseri’de, 900 yatak kapasitesine, telesiyej ve teleski gibi mekanik tesislere sahip Erciyes Kayak Merkezi’ndeki oteller, yeni sezon hazırlıklarını bitirmelerine rağmen, pistlerdeki kar kalınlığının henüz 5 santimetreyi geçmemesi nedeniyle sezonu açamadı. Otel yetkilileri, sezon açılışının kar yağışına bağlı olduğunu, kayak yapmak için yeterli kar olmaması nedeniyle şu ana kadar herhangi bir rezervasyon başvurusu olmadığını kaydettiler.

BOLU
Bolu’da, doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı’ndaki Abant Palace ile Büyük Abant otelleri bayram tatili öncesinde yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Büyük Abant Oteli Genel Müdürü Mehmet Temel, otelimiz bayram tatilinden önce yüzde 100 doluluk oranına ulaştı ve rezervasyon alamaz Duruma geldik. Bayram tatili boyunca otelimizde çeşitli etkinlikler olacak. Çocuklar için partiler düzenlenecek. Göl partisi yapacağız. Havai fişek gösterileri olacak. Bayramın üçüncü günü Coşkun Sabah sahne alacak" diye konuştu.
Abant Palace Oteli yetkilileri ise tatilciler için birçok etkinlik ve sürpriz sanatçılar olacağını, tatilcilerin güzel bayram tatili geçirmesi için en iyisini hazırlamaya çalıştıklarını belirttiler. Kartalkaya’daki Doruk Kaya Otel’in Genel Müdürü Yusuf Avcı, "bayram tatili öncesinde rezervasyonlar yapmaya başladık. Bayram tatilinde otellerin yüzde 100 dolacağını düşünüyorum. Kar kalınlığı istediğimiz seviyeye ulaşmasa da bayram tatilinde otellerimiz açık olacak. Kartalkaya’yı tercih eden tatilciler pişman olamayacaklar" dedi.

ERZURUM
Erzurum’da, Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Dedeman Oteli Genel Müdürü Mehmet Varol, AA muhabirine, Kurban Bayramı öncesi yapılan rezervasyonlarla otellerinin doluluk oranının yüzde 95’e ulaştığını belirtti. Bayrama kadar boş olan yerlerin de dolmasını beklediklerini ifade eden Varol, "Genellikle İstanbul, İzmir ve Ankara’dan gelecek konuklarımız için hazırlıklarımız devam ediyor" dedi. Varol, şunları söyledi: "Misafirlerimiz için çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Kurban Bayramı için sürpriz sanatçılarla görüşüyoruz. Otel içinde ve dışında çeşitli partiler düzenleyeceğiz. Misafirlerimize güzel bir bayram tatili geçirtmeyi amaçlıyoruz."

Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 17:19:58
Güncelleme :12 Aralık 2007 Çarşamba 10:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?