28
Mayıs
2024
Salı
TURİZM

Turizmciler rekabet eşitliği istedi

Başbakan’la görüşen turizmciler rakiplerle eşit yarış istediklerini belirtti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Pazartesi’ye kadar somut adımlar atılacaktır” dedi. 

 Kanatlı hayvan ve tekstilin ardından turizm sektörü de Başbakan Erdoğan’la görüşerek destek istedi. Toplantı sonrasında açıklama yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, turizm sektörü olarak 2010 ve daha sonraki dönemde Türkiye’nin alacağı rollere ilişkin görüşlerini Başbakan’a ilettiklerini söyledi.

“2010 yılında 40 milyar dolarlık turizm geliri olan bir ülke olmak istiyoruz” diyen Hisarcıklıoğlu, istihdam, vergi ve tanıtıma yönelik görüş ve önerileri sunduklarını belirtti.

Hisarcıklıoğlu, “Rakiplerimizin altında bir şey istemiyoruz. Fazla bir kuruş istenmiyor. Rakiplerle eşit şartta yarış istiyoruz” şeklinde konuştu.

Başbakan’ın talepleri dinlediğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun çalışması sonrasında Pazartesi’ye kadar somut adımların atılmasını beklediklerini söyledi.

Turizmciler, KDV oranının düşürülmesini, konaklama vergisinin kaldırılmasını, ÖTV oranlarının aşağı çekilmesini talep ediyor.

.
Yayın Tarihi : 15 Mart 2006 Çarşamba 18:19:57
Güncelleme :16 Mart 2006 Perşembe 13:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?