27
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Turizmde 1 milyar dolar

Metro, otoyol, tünel gibi altyapıyı inşaatlarıyla tanınan Makyol İnşaat, turizm sektöründe hedef büyüttü.

Turizmdeki üçüncü otel yatırımını İstanbul Etiler’de 150 milyon dolarla yapacak olan Makyol, turizmdeki yatırımlarını beş yıl içinde 1 milyar dolara çıkarmayı planlıyor. İstanbul Mövenpick otelin de sahibi olan şirket, İstanbul’da iki yeni otelin sinyalini de verdi. Etiler’de yapacakları beş yıldızlı otelin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Makyol İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Adnan Çebi, 260 oda ve 24 Long Stay suit odanın yer alacağı Etiler Turizm Merkezi yatırımını 2010 yılında tamamlayacaklarını belirterek, “150 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Turizmdeki yatırımlarımızı beş yıl içinde 1 milyar dolara çıkaracağız” dedi.

İşletmecilerle görüşüyor
Otel için büyük zincirlerle görüşmelerin sürdüğünü dile getiren Çebi, “Mövenpick Türkiye’den memnun. Bu otelle de ilgileniyor. JonesLangLasalle’nin danışmanlığında görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bütün büyük zincirlerle görüşüyoruz. İki ay içinde karar vereceğiz” diye konuştu.

İstanbul’un potansiyeli
İstanbul’daki turizmin potansiyeline dikkat çeken Çebi, şöyle konuştu: “İstanbul’da ciddi turizm potansiyeli var. Dördüncü ve beşinci otelimizi de burada açmayı planlıyoruz. Yine Levent tarafı ve Taksim civarında yer bakıyoruz. Antalya’da da otel açma projemiz var. Yurtdışında işlerimizin olduğu Fas gibi ülkelerde de otel açma projemiz var ama önceliğimiz Türkiye. Dünya yangın yeriyken bile İstanbul’da turizmde bu yıl yüzde 4-5 büyüme oldu. Yıl sonuna kadar İstanbul’a 7 milyon turist gelecek.”

4,5 milyar dolarlık iş hacmi var
Makyol 1965 yılında kuruldu. Otoyol, havaalanı, metro ve tünel gibi altyapı inşatlarıyla adını duyurdu. Yurtdışında birçok altyapı projesini üstlenen firma Azerbaycan, Umman, Cezayir ve Tunus gibi pek çok ülkede faaliyet gösteriyor. 4.5 milyar dolar iş hacmi bulunan Makyol’un bu yıl yıl cirosu 750 milyon dolar olacak.

550 kişiye istihdam sağlayacak

ADNAN Çebi, “Otel, 65 bin metrekarelik alanda kurulacak. Otelin toplantı salonları iş dünyası için cazibe merkezi olacak. Projede ayrıca, restoranlar, Cafe Bar Lounge, SPA merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzu bulunuyor. 350 araçlık otopark ve yeni bağlantı yolları ulaşımı kolaylaştırıyor. Trijenarasyon sistemi ise yapının enerji ihtiyacının büyük bir kısmını çevreci bir anlayışla karşılayacak. Otelde 550 kişiye de istihdam yaratıyoruz” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 22:05:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?