18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Turizmde bayram bereketi

Ramazan Bayramı dolayısıyla Kapadokya, Antalya ve Uludağ yerli turistlerin akınına uğradı. Turistik tesislerde doluluk oranı yüzde 100 seviyesine ulaştı.

Dünyanın en önemli kültür merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesi, Ramazan Bayramı'nda yerli turistlerin gözde tatil merkezi oldu. Peribacaları ve kayadan oyma dinsel merkezlere ev sahipliği yapan Kapadokya bölgesinde bulunan turistik tesislerde doluluk oranı bayram tatiliyle birlikte yüzde 100 seviyesine ulaştı.

Güne, Kapadokya bölgesinde düzenlenen balon turlarıyla başlayan turistler, Kapadokya bölgesini gökyüzünden izlemenin keyfini yaşıyor. Gündüzleri ise turistlerin ziyaretine açık bulundurulan müze ve örenyerlerini ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, günün yorgunluğunu ise geceleri yeraltı eğlence merkezlerinde düzenlenen Türk gecelerinde atıyor.

ANTALYA KLASİĞİ

Ramazan Bayramı'nı fırsat bilen yerli turistlerin diğer durağı ise Antalya oldu. Tatilciler, 4 günlük tatil nedeniyle Antalya'ya akın etti. Antalya'da bulunan otellerde bayram yoğunluğu yaşanırken, Antalya Havaalanı da en kalabalık günlerini yaşıyor.

4 günlük Ramazan Bayramı tatilini il dışında geçirmek isteyen yerli turistlerin tercihi Antalya oldu. Özellikle arife günü Antalya'daki oteller bayram yoğunluğu yaşarken, havaalanlarında da yolcu kalabalığı göze çarpıyor.

Bayram nedeniyle yoğunluğun başladığını belirten Dedeman Otel Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Banu Tonguç, "Bayram nedeniyle turistler Antalya'yı tercih etti. Geçen seneye göre çok fazla bir artış yok. Gelen misafirlerin güzel bir bayram geçirmesi için çeşitli aktiviteler düzenliyoruz" dedi.

Bayramda Antalya'ya en çok İstanbul, İzmir ve Ankara'dan gelindiğini belirten Divan Talya Oteli Pazarlama Müdürü Saim Çalgan, "Bugünden itibaren otellerin dolmasını bekliyoruz. Otele gelen tatilcilerin yüzde 65'ini yerli turistler oluşturuyor. Geçen seneye oranla yerli turistlerde artış yaşıyoruz. Bu artışta Antalya'nın güneşli, sıcak havasının yanında bayram tatilinin uzun olması ve ekonomik şartların daha da iyileşmesinin etkisi var" şeklinde konuştu.

Tatilini Antalya'da geçirmek için otele yerleşen turistler, Antalya'yı daha çok sıcak havası, tarihi ve doğa güzellikleri için tercih ettiklerini söyledi.

Antalya Havaalanı da en yoğun günlerinden birini yaşadı. Tatilini Antalya'da geçirmek için özellikle İstanbul'dan gelen turistler, "İstanbul'da yağışlı bir hava var. Antalya'nın güneşli ve sıcak havasını değerlendirmek için geldik. Tatil boyunca dinleneceğiz" diye konuştu.

ULUDAĞ'DA KAYAK KEYFİ

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da ise kar kalınlığının istenilen seviyeye ulaşmasıyla birlikte kayak yapılmaya başlandı. Bayram tatili için otelleri dolduran vatandaşlar ve günübirlik Uludağ'a gelenler erken kayak yapmanın keyfini yaşadı.

Kar kalınlığının 28 santimetreyi bulduğu Uludağ'da açık olan 3 oteli dolduran tatilciler, pistlere çıkıp kayak yaptı. Ağaoğlu, Grand Yazıcı ve Genç Yazıcı Otelleri'ndeki doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını belirten turizmciler, Kervansaray ve Yazıcı pistlerinin açık olduğunu bildirdi.

Bayram tatilini fırsat bilip günübirlik Uludağ'a çıkan aileler de kızaklarla kayak yaptı. Kar motorlu jandarma ekipleri de görev alarak muhtemel olaylara karşı tatilcilerin güvenliğini aldı. Uludağ'da kış sezonunun 1 - 15 Aralık tarihinde açılacağı ancak kar kalınlığının istenen düzeyde olması durumunda bunun erkene alınabileceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2005 Perşembe 14:28:39
Güncelleme :3 Kasım 2005 Perşembe 17:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?