30
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Turizmde Bulgar rezaleti

Bulgaristan'daki tur operatörünün parayı ödememesi gerekçesiyle Kuşadası'nda rezervasyon yaptıkları otel tarafından çıkarılan Bulgar turistler, ülkelerine geri döndü. 

Bulgar turizm acentesi Veri Tur'un Türkiye'deki partneri Alin Turizm ile birlikte organize ettiği tur kapsamında Sofya'dan yola çıkan ve dün akşam saatlerinde Kuşadası'na gelen 160 Bulgar turist, Bulgar acentesinin konaklama bedelini ödememesi yüzünden rezervasyon yaptırdıkları Tusan Otel'den dışarı atılmıştı. Geceyi Kuşadası sahil bandı üzerindeki Şehit Ahmet Şengülen Parkı'nda geçiren turistler, sorunun bir türlü çözülememesi üzerine Kuşadası Belediyesi Düğün Salonu'na yerleştirilmişti. 5 yıldızlı bir tatil hayaliyle Kuşadası'nı tercih eden ancak önce parkta sabahlayan ve ardından da düğün salonunun masalarında uyumak zorunda kalan Bulgar turistlerin, Bulgar acentesinin 100 bin Euro'yu ödememekte direnmesi üzerine ülkelerine geri gönderilmelerine karar verildi. 

Hayallerindeki tatil yerine parkta banklarda ve düğün salonundaki masalarda akıbetlerini bekleyen Bulgar turistler, Bulgar acentesinin temin ettiği otobüslere bindirilerek, Sofya'ya doğru yola çıktı. Yaşananlara büyük tepki gösteren Bulgar turistler, "Sofya'ya dönünce hakkımızı sonuna kadar arayacağız" diye tepki gösterdiler.

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 04:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?