19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Turizmde KDV indirimi yok

Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, bütçe disiplini sayesinde faiz dışı fazlanın vergi performansını etkilediğini vurgulayan Şener, 2006 yılında faiz dışı fazlanın yüzde 6,5'i aşma ihtimali olduğunu söyledi.

Şener, turizm sektöründe KDV indirimine gidileceğine yönelik açıklamalarla ilgili olarak, şu an herhangi bir alanda KDV indirimi ile ilgili bir çalışmanın olmadığını söyledi.

Bazı bakanların, zaman zaman alanları ile ilgili açıklamalarda bulunduğunu belirten Şener, bu tür konularda düzenlemelerin bütçe yapılırken ele alınabileceğini kaydetti.

Bütçe disiplini sayesinde faiz dışı fazlanın vergi performansını etkilediğini vurgulayan Şener, 2006 yılında faiz dışı fazlanın yüzde 6,5'i aşma ihtimali bulunduğunu söylemesi üzerine, gazetecilerin "kaç olur" şeklinde olur sorusu üzerinie, "en az yüzde 6,5 olacak" dedi.

Borsa spekülatörleri ile ilgili yürütülen geniş çaplı operasyonu değerlendiren Şener, bunun, kuralların iyi işlediğini bir göstergesi olduğunu belirterek, "bu kararlılığın ortaya çıkması güven artırıcı bir durum olarak değerlendirilmesi gerekir"diye konuştu.

Ekonomik hedeflerde bir revizyonun olup olmadığına yönelik Şener, "Şu an revizyon ve benzeri bir takım değerlendirmeler yok. Biz programı kararlılıkla uygulamaya devam ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Piyasalardaki dalgalanmaları da değerlendiren Şener, önemli olan unsurun uygulanan program olduğuna işaret etti, bunun sağlıklı şekilde yürütüldüğünü, dış etkili sermaye hareketlerinin zaman zaman olabileceğini belirtti

Şener, 2002'den beri borsada iniş-çıkışlar olabildiğine vurgu yaparken, "bu durumu da doğal karşılamak gerek" dedi



aa
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 11:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?