27
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Turizmde yeni trend!

İzmir'de 250 milyon euro yatırımla kurulacak Maxima Park'ta otel daireleri satın alınabilecek. 'Condo' sistemi ile çalışacak olan otelde, daireler kiraya da verilebilecek.

Adını Hollanda prensesi "Maxima"dan alan Maxima Oteller Grubu, İzmir'in tatil beldelerinden Özdere'de ağırlıklı olarak Hollanda ve Belçikalılar'a pazarlanmak üzere bir tatil ve yaşam merkezi kuruyor. İçinde konuttan 5 yıldızlı otele, alışveriş merkezinden marineye, spadan golf sahasına kadar pek çok tesisin bulunacağı "Maxima Park", dairenin kullanılmadığı dönemde kiralanıp para kazanmayı sağlayan "condo" sistemiyle çalışacak. Toplam 250 milyon euroya malolacak komplekse, Türk yatırımcılar da büyük ilgi gösterdi. Fiyatı 120 bin euro ile 1 milyon euro arasında değişen dairelerden şimdiden 2 paşa ve 2 milletvekili de satın aldı.
Maxima Oteller Grubu Direktörü Murat Bilal, Maxima Park ile hem İzmir'in en büyük yatırımına imza atmayı hem de "her şey dahil" sisteme bir alternatif kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Herşey dahil sisteminin Türkiye'ye turist çektiğini, ancak dışarıda para harcanmasını da engellediğini kaydeden Bilal, "ABD'den örnek aldığımız 'condo' sistemi Türkiye'ye sürekli döviz akışı sağlayacak. Bir rezidans konforunda olan daireleri alacak olan ev sahipleri ve onların olmadığı dönemde bu daireleri kiralayan turistler çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için dışarı çıkacak. İnşa ettiğimiz alışveriş merkezlerinde alışveriş yapacak. Turisti hem ev satarak hem de ihtiyaçlarını karşılaması açısından bağlamak istiyoruz" dedi.

Hooijdonk'a ev satacağız
Projenin en büyük avantajının condo sistemi ile evlerin sahiplerine para kazandırması olduğunu vurgulayan Bilal, "Bir yazlığınız varsa birkaç gün temizliğiyle uğraşırsınız ya da bahçe, boya, badana, elektrik veya suyunda yaşadığınız sorunlarla boğuşursunuz. Oysa Condo sisteminde bütün hizmetler otel işletmesi tarafından yapılır" dedi.
Turizmin en değerli sezonu olan 25 Haziran-25 Eylül döneminde evini kiraya verenlere kiranın yüzde 75'inin kalacağını, kendilerinin ise yüzde 25 pay alacağını kaydeden Bilal, sistemde 5 ila 10 yıllık kontratlar yapılacağını ifade etti. Bilal, tesisin 12 ay sürekli çalışmasını da sağlayacaklarını söyledi.
Maxima Oteller Grubu, Fenerbahçe'de bir dönem forma giyen Hollandalı Pierre Van Hooijdonk'a da ev satmayı planlıyor. Murat, Bilal, kompleks içerisinde kuracakları futbol okulunda Hooijdong'un tecrübelerinden yaralanmayı planladıklarını ifade etti.
Maxima Park'ta standart 2 oda, 2 banyo, 1 mutfaktan oluşan condo daireler 120 bin euroya satılıyor. Yüzde 5'lik kısmı tamamlanan bu daireler 18 milyon euroya malolacak. Maxima Grup, projeyi 5 yıl içinde tamamlamayı planlıyor.


CONDO SİSTEMİ NEDİR
Amerika'da yaygın olan "Condo Resort" sistemine, otel müşterisi, otelin istediği dairesini satın alabiliyor, otelde kalmadığı süre içinde de dairesini kiraya verebiliyor. Dolayısıyla dairesini kullanmadığı her gün kendisine gelir olarak geri dönüyor. Böylece, yazlıkların sadece yaz aylarında değil, tüm yıl gelir getirmesi hedefleniyor.

HANS İLE ALİ'YE AYNI ŞARTLARDA TATİL
Maxima Club Otel geçen yıl 2 milyon euroluk bir tadilatla baştan aşağı yenilendi. 49 euroya günlük her şey dahil turist fiyatı ile çalışan Maxima Oteller Grubu, aynı imkânları yerli turistlere de sağlayarak çifte standardı ortadan kaldırmayı hedefliyor. 10 Temmuz-10 Ağustos arasında en az 5 günlük rezervasyon yaptıran tüm yerli misafirlerin yabancılar ile aynı fiyata tatil yapabildiklerini belirten Murat Bilal, "Rusya'dan 58 dolara turist ağırlarken, Türkler 190 dolar ödüyordu. Eskiden tesisimizdeki yerli turist oranı yüzde 10'u zor geçerdi. Şimdi yüzde 40'lara vardı. Ramazan Bayramı'nda da aynı fiyatları uygulayacağız" dedi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SPA'SINI İNŞA EDECEK
İzmir'in en büyük turizm tesislerinden biri olması beklenen Maxima Park içerisinde şu tesisler olacak:
- 39 dönüm arazi üzerine bir spa merkezi
- 24 kortluk tenis akademisi
- 4 futbol sahası
- 27 delikli bir golf sahası
- 1 alışveriş merkezi
- 6 alakart restoran.
 

Özgül Öztürk - Referans
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 15:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?