20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Turizmi zıplatacak proje

Özel havayollarıyla 5 yıllık çalışma programı yapacaklarını açıklayan TÜRSAB Başkanı, "Anadolu şehirlerini birbirine bağlayıp turizme ivme getireceğiz" dedi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Atlas Jet'in uçağının kasım ayındaki kazası sonrası kamuoyunda oluşan özel havayolu şirketlerinin güvensizliğine dayalı önyargının yanlış olduğunu söyledi. 

Başaran Ulusoy, Türkiye'de özel havayolu şirketlerinin, dünyadaki diğer şirketlerle kıyaslandığında ileride olduğunu bildirdi. Türkiye'de turizmin gelişmesi için özel havayolu şirketlerinin güçlü olması gerektiğinin altını çizen Ulusoy, "Anadolu şehirlerinin hepsinin ulaşılabilir olması sağlandığı zaman turizm gelişebilir" dedi. 

15 gün içerisinde tüm özel havayolu şirketlerinin ve THY'nin genel müdürleri ve patronlarının bir arada olduğu bir toplantı yapacaklarını söyleyen Ulusoy şöyle devam etti: 

"5 yıllık çalışma programı çıkaracağız. Onların, Ne yatırım yapacaklar, hangi şehirlerde olacaklar... Bu doğrultuda bir turizm programı hazırlayacağız. Anadolu şehirlerini birbirine bağlayacağız."

'Turizmi zıplatacak'
Bu plan doğrultusunda yatırımlara yön verileceğini kaydeden Ulusoy, "Çok önemli bir plan. Turizmimizi bire dört zıplatacak bir proje bu" dedi. 

Ulusoy en son gerçekleştirilen KDV indiriminden seyahat acentalarının yararlanamadığını, bunun için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a mektup yolladıklarını, şimdi TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a gideceklerini ve sıkıntılarını hazırladıkları raporla sunacaklarını kaydetti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 17:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?