31
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Turizmin yeni derdi!

ANTALYA’nın Alanya İlçesi’nde tatil yapan yaklaşık 100 turist, geçen yıl ilçede kaldıkları otellerin sahte yıldız taktığı için kandırıldıkları iddiasıyla Tüketici Hakları Derneği’ne başvurdu.

Tüketici Hakları Derneği (THD) Alanya Şube Başkanı Cemal Şencan, Alanya’da faaliyet gösteren 850 otelden yaklaşık 300’ünün sahte yıldız takarak hem haksız rekabete yol açtığını, hem de tatilcileri mağdur ettiğini söyledi. Sahte yıldız takan otellerle ilgili geçen yıl 100’den fazla şikayet aldıklarını belirten Şencan şöyle dedi:

"Belediye ve bakanlık belgesi olmayan bazı yıldızsız oteller, rezervasyon yapılan web sitelerinde 2, 3 ve 4 yıldızlı olarak gösteriliyor. Yaklaşık 3 yıl önce yurtdışından gelen birçok şikayet üzerine, Alanya Turizm Danışma Bürosu tarafından 850 otelde denetim yapılmış ve 250 civarında otelin sahte yıldız taktığı tespit edilmişti. Aradan geçen 3 yıla rağmen görüyoruz ki, şikayetlerle birlikte sahte yıldız takan oteller de çoğaldı."

’DÜRÜST ÇALIŞANLARI MAĞDUR EDİYORLAR’

Sahte yıldız takan otelcinin dürüst çalışan otelcileri de mağdur ettiğini vurgulayan Şencan, "Her belediye kendi sınırları içinde kalan turistik tesisleri denetlemeli. Turizm dernekleri, otellerin bağlı oldukları kuruluşlar, belediyeler ve bakanlık artık bu soruna el koymalı. Aksi takdirde Alanya turist memnuniyetinde sınıfta kalır" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın genelgesiyle 2007 yılında Alanya’da yapılan denetimlerde yaklaşık 250 otelin sahte yıldız taktığı tespit edilmişti.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2011 Pazar 12:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?