22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Türk uçağı panik yarattı!

Fly Hava Yolları'nın 2 Temmuz'da Amsterdam-Antalya seferini yapan yolcu uçağının, havalandıktan bir bir süre sonra havacılıkta "No-Mercy" olarak adlandırılan "kimliksiz" şifresiyle gözüktüğü için inene kadar İtalyan, Yunan ve Türk jetleri tarafından takibe alındığı öne sürüldü.


İddialara göre, Fly'ın A-300 tipi yolcu uçağı, Amsterdam'dan kalkışından sonra "kimliksiz" olarak rotasına devam edince Avrupa hava sahasında panik yarattı. Uçak, havacılıkta No-Mercy şifresiyle gözüktüğü için askeri jetler alarma geçti. İtalyan jetleri harekete geçti. Rotasından çıkması durumunda terör amaçlı kullanılacağı endişesiyle uçağın düşürülmesi emrini alan jetlerin, uçağın pilotlarıyla temasa geçtiği öne sürüldü. Yolcu uçağı pilotunun bir yanlışlık olduğunu söylemesine rağmen jetler sınıra kadar takibini sürdürdü. Yunanistan hava sahasında da Yunan savaş uçakları, yolcu uçağına eşlik etti. Sınırda Türk jetleri tarafından karşılanan uçak Antalya Havalimanı’na saat 19.00’da iniş yaptı. Antalya'da ifadesi alınan pilotların yapılan testte alkolsüz çıktığı belirtildi.


İlk olarak bir internet sitesinden duyurulan olay üzerine açıklama yapan Fly Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hasançebi, "Böyle bir olay yaşanmadı. Tamamen hayal mahsulü" dedi.


Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri ise, Fly Air uçağının İtalya hava sahası üzerindeyken 'No Mercy' sinyalini verdiğini, bunun üzerinede İtalya makamlarının teyit için uçakla irtibata geçtiklerini belirttiler. Pilotların İtalyan makamlarına sinyali yanlışla geçtiklerini bildirdiğini anlatan yetkililer, uçağın havalimanına sorunsuz indiğini kaydettiler.

ajanslar
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 11:18:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?