19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Türkiye, dünyanın en özel 15 yerinden biri

Ünlü seyahat yazarları, İngiltere'de pazar günleri yayımlanan The Observer gazetesinin 'Dünyanın en özel yeri neresi?' sorusuna yanıt verdi. Bu yanıtlar arasında Türkiye de vardı

DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere'de pazar günleri yayımlanan 'The Observer' gazetesi, 15 ünlü seyahat yazarına dünyanın en özel yerlerini sordu. 15 yazardan Eric Newby'nin 'dünyanın en özel yerlerinden biri' konusundaki tercihi Türkiye oldu.
Gazeteye değerlendirme yapan 14 yazar, bir ülkedeki belirli bir bölgeyi 'dünyanın en özel yeri' olarak değerlendirdi. Newby'nin, Türkiye'nin tamamını 'özel' seçmesi ise dikkat çekti. Newby, şu satırları kaleme aldı:
"Türkiye'ye ilk ziyaretim, İstanbul'aydı. O zamanlar çılgın, korkutan bir yerdi. O günden bu yana çok değişti. İlk kez 1956'da Hindukuş'a doğru giderken uğramıştım. İstanbul'a gece geç saatte gelmiştik ve her tarafta yanan kamp ateşleri vardı. İnanılmaz romantik bir durumdu."

'Halkı çok iyi'
Newby şöyle devam etti: "Türkiye'de eğlendim. Güzel bir ülke ve halkı da çok iyi. Güney Türkiye, harabe meraklıları için bir cennet. Observer'ın sağladığı Land Rover ile ülkeyi turlamıştım. Türkiye'de seyahat etmek, başka bir yerde etmekten daha zor değil. Niye mi gittim? Çünkü oradaydı."

Listenin tamamını merak edenlere...

The Observer'ın 'Dünyanın en özel yeri neresi?' sorusuna yanıt veren ünlü gezi yazarları ve seçtikleri bölgeler ile ülkeleri şöyle sıralandı:

1- Colin Thubron
Hotan (Çin)
2- Jan Morris
Trieste (İtalya)
3- Michael Palin
Pongo de Mainique (Peru)
4- Tim Morre
Asbyrgi (İzlanda)
5- William Dalrymple
Delhi (Hindistan)
6- Alan Whicker
Venedik (İtalya)
7- Jenny Diski
Güney Georgia (Antarktika)
8- Alexander Frater
Ilha de Mosambi que
9- Kira Salak
Waw an Namus Volkanı (Libya)
10- William Sutcliffe
Hunza Valley (Pakistan)
11- Geoff Dyer
Kara Kaya Çölü (Nevada, ABD)
12- Eric Newby
Türkiye
13- Nicholas Shakespeare
Franklin Nehri (Tazmanya)
14- Rory Maclean
Bamiyan (Afganistan)
15- Hilary Bradt
Valdes Yarımadası (Patagonya, Arjantin)
Milliyet
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2006 Pazartesi 09:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?