16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Türkiye, Papa ve Pamuk’la tanıtılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yıl Nobel ödülünü kazanan yazar Orhan Pamuk’un ve Papa 16’ncı Benediktus’un Türkiye ziyaretine ilişkin fotoğraflarını, Türkiye’nin tanıtım faaliyetlerinde kullanacak.

Antalya’nın Belek beldesinde Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) tarafından düzenlenen Turizm Muhabirleri Semineri’nde konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar, Türkiye’nin bu yıl tanıtım için 120 milyon dolar bütçe ayırdığını, bunun yüzde 80’inin reklam, kalan bölümünün kültürel etkinlikler için harcanacağını söyledi. Yazar, Tarkan’ın Türkiye’nin tanıtımında oynadığı role de dikkat çekti. Yazar, "Ülkenin tüm değerlerini tanıtımlarda kullanacağız. 

Orhan Pamuk bir değerdir. Nobel edebiyat ödülü kazanan yazar Orhan Pamuk ile Papa’nın Türkiye ziyaretine ilişkin fotoğrafları Türkiye’nin tanıtım çalışmalarında kullanacağız" dedi. Yazar, Türkiye’nin tanıtımında internet olanaklarının da kullanılacağını da söyledi. Buna göre bakanlık, Washington Tanıtım Ataşeliği aracılığıyla en popüler arama motorlarından "google" ve "yahoo"ya ilan ve reklam verecek.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2007 Pazartesi 03:20:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
OFLUFAHRI IP: 84.63.178.xxx Tarih : 26.02.2007 18:40:41
ALLAH AKIL FIKIR VERSIN OLMIYANLARA VATANA IHANET EDEN DEN METET UMANLARINA BAKIN OLACAK GIBI DEYIL TÜRKIYEYI DÜNYAYA REZIL ETMEYE KALKAN ADAMI TÜRKIYEYI TANITIM ICIN TURIZIM BAKANLIGI REKLAMCI OLARAK KULLANACAK ABI BENIM AKLIM YA GERI ZEKALI VEYA ÜLKEMI COK SEVIYORUM SIZ BU KAFA YABISI ILE ERMENI SOYKIRIMINI TANIRSINIZ KABÜL EDERSINIZ TÜRKIYETE KÜRTISDAN KURAR SINIZ AMA O BÜYÜK TÜRK MILLETI SIZE YETIRIRMI SANMIYORUM PARA ICIN SEREFINIZI BES PARA ETMEYIN ORHAN PAMUKLAR MECLISTE IMIS HABERIMIZ YOK PAPALAR KILISETE OLUR BILIRTIK ONLARTA MECLISEMI TASINMIS TÜRKIYE NEREYE GITIYOR AKP SÖNMEYIMI HEVESLIYORSUN MERAK ETME OTA OLUR SECIMLER GELSIN SANKI SAG PARTI KALMAMIS SANTIKTA GÖRÜSMEK ÜZERE