16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Türkiye Davos'a hazırlanıyor

Dünya Ekonomik Forumu (World Economic Forum-WEF) toplantısına bu yıl Türkiye damgasını vuracak.


Dünyanın stratejilerinin çizildiği, önemli karar vericilerin, sanatçıların, akademisyenlerin, bilim ve din adamlarının katıldığı Dünya Ekonomik Forumu (World Economic Forum-WEF) toplantısına bu yıl Türkiye damgasını vuracak.

Toplantının kapanış organizasyonu olan WEF Gala Soirre'nin ilk bölümüne Türkiye ev sahipliği yapacak. Ayrıca, organizasyonun bölgesel toplantısı 2008 sonbaharında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Foruma ilişkin düzenlenen toplantıda, organizasyonu üstlenen Türkiye'den 3 üst yönetici Suzan Sabancı Dinçer, Ali Koç ve Mehmet Ali Yalçındağ'ın yanı sıra Cüneyd Zapsu hazır bulundu. Üst yöneticilerden Ferit Şahenk, rahatsızlığı sebebiyle toplantıya katılamadı. Yalçındağ, organizasyonun hazırlıkları için Türkiye'den 4 grubun üst yöneticilerinin (CEO) bir araya geldiğini belirterek, Türkiye'nin Davos platformunda daha fazla ses getirmesi için yola çıktıklarını söyledi.

Bu yılki toplantının kapanış galasına Türkiye'nin ev sahipliği yapmasının çok önemsenmesi gerektiğine dikkati çeken Yalçındağ, Türkiye'nin bu yıl Davos'ta hiç olmadığı kadar güçlü bir konumda yer alacağını vurguladı. Yalçındağ, forumda Türkiye'nin ağırlıklı olarak yer alacağını, Türkiye konulu toplantılar yapılacağını ve ülkenin konuşulacağını ifade etti. Organizasyonun kapanış galasının Türkiye'ye verilmesinin bir mesaj taşıdığını aktaran Yalçındağ, bu kararın dünyanın Türkiye'ye bakışını yansıttığını söyledi. Yalçındağ, Türkiye'nin artık dünyada doğrudan kendisiyle ilgili olmayan konularda da fikir beyan etmesi, dünyanın önemli meselelerinde katkı ve söz sahibi olmasını istediklerini ifade etti.

Suzan Sabancı Dinçer de, Türkiye'nin organizasyonda temsili için iş dünyası olarak el ele verdiklerini, amaçlarının, Türkiye'nin Davos'ta konuşulması ve temsil edilmesi olduğunu yineledi. Ali Koç ise çalışmada hiçbir CEO'nun markasının ön plana çıkmayacağına dikkati çekerek, bunun nasıl formüle edileceğine ilişkin yaptıkları görüşmede ortaya 'arkadaş' formülünün çıktığını dile getirdi.

Türkiye'nin tanıtımının sadece hükümete, devlete bırakılamayacağına işaret eden Koç, hem devlet hem özel sektör olarak Davos'a bir Türkiye çıkarması yapmak istediklerini anlattı. Cüneyd Zapsu, bir ülkenin katılımının sadece resmî kanallara bırakılmaması gerektiğini, ileri ekonomilerde böyle bir şeyin olmadığını, Türkiye'nin de hem hükümet hem de sivil toplum olarak gücünü göstermesi gerektiğini ifade etti.

WEF Gala Soirre'nin ilk bölümü olan Türkiye gecesinin konsepti, '360 Derece Türkiye' olacak. Kapanış galasının ilk kısmına Türkiye, ikinci kısmına Fransa ev sahipliği yapacak. Bu çerçevede, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin bir araya gelebileceği belirtiliyor. 'WEF 2008' yıllık toplantısında bu sene, 'İşbirliğine Dayalı Yenilikçilik' teması işlenecek.

ajanslar
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 10:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?