22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Türkiye tanıtımı 'cep'ten

Kültür ve Turizm Bakanlığı, üç GSM operatörü ile tarihi yapılar, müze ve ören yerlerine ilişkin tanıtıcı bilgilerin cep telefonlarına gönderilebilmesi konusunda işbirliği yapacak.


"Mobil Bilgilendirme Sistemleri Altyapı Çalışmaları Protokolü" Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Vekili Hikmet Kaçdıoğlu ile Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener, Avea Genel Müdür Yardımcısı İlker Koçak ve Vodafone Genel Müdür Yardımcısı Aydın Çamlıbel tarafından imzalandı.

Hikmet Kaçdıoğlu, imza töreninde, Ocak ayında başlatılan projenin, tarafların mutabık kalması sonucunda protokol düzeyine getirildiğini söyledi. Üç GSM operatörünün birlikte kuracağı altyapı sistemi ile "Kültür ve Turizm Bakanlığı Mobil Bilgilendirme Sistemleri"nin 100 turizm noktasında uygulanmaya başlayacağını belirten Kaçdıoğlu, "Yurt içerisinde seyahat eden Türk vatandaşları ve yurt dışından gelen turistlere hizmeti hedefleyen sistem sayesinde kullanıcılar, tarihi yapılar, Türk musikisinden örnekler, müze ve ören yerleri ile ilgili tanıtıcı bilgilere cep telefonlarından ulaşabilecekler" dedi.

Kaçdıoğlu, bundan sonraki süreçte, hizmet alım ihalesine gidileceğini ve yıl başından itibaren sistemin uygulanmaya başlayacağını bildirdi.

Servislerde ilk olarak Türkçe ve İngilizce seçeneği bulunacak, daha sonra Fransızca, Rusça ve Almanca bilgilendirme de yapılacak.

aa
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 14:43:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?