22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Türkiye'nin en kuzey ucuna seyir terası

Türkiye'nin en kuzey ucu olan Sinop İnceburun mevkiinde seyir terası yapıldı. Seyir terasında bundan böyle vatandaşlar hem fotoğraf çektirebilecek hem de Türkiye'nin en kuzey noktasından muhteşem manzarayı izleyebilecek. 

Türkiye'nin en kuzey noktası İnceburun mevkiindeki fener alanında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından çevre düzenlemesi çalışması yapıldı. Çalışmalar kapsamında yürüyüş parkuru, seyir terası ile kayalık alanlarda dokuya uygun korkulukların yapıldığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, "Çalışmalar kapsamında 25 bin YTL harcama yapıldı. Bu arada mevkiinin sembolü olan fenerinde ve lojmanda Devlet Deniz Yolları tarafından bizim nezaretimizde bakım ve onarım yapıldı. Bu alanda şu anda bekleyen bir projemiz daha var. Alanda sosyal tesislere, örneğin tuvalet ve kafetarya gibi alanlara ihtiyacımız var. Bununla ilgili 85 bin YTL'lik projemiz bakanlığımıza bağlı Proje ve Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü'nde şu anda beklemede" dedi. 

Tosun, bundan böyle ziyaretçilerin Türkiye'nin en kuzey noktasında yapılan seyir terasında fotoğraf çektirebilecekleri gibi, muhteşem doğayı izleyebileceklerini de sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 17:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?