22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Türkiye'nin termal kaynakları

Boyut Gezi Kitapları Arasına Bir Yenisini Ekledi… "Türkiye'nin SPA'ları ve Termal Kaynakları"

Çağımız her yaşta aktif, formda bir beden ve dinamik yaşam tarzı kavramları ile "sağlıklı yaşam" çağı…

Günümüzde insanlar sağlıklı beslenme, diyet reçeteleri, spor salonları, detoks kürleri ve SPA merkezleri ile yaşam kalitelerini yükseltme peşinde. Ancak aktif yaşamın vazgeçilmez olgularından birisi olan SPA kavramı hala yeterince bilinmiyor.

Araştırmacı yazar Suzanne Swan Türkiye'nin binlerce yıllık geleneğini sürdüren termal tesislerini ve yeni moda SPA'larını tanıttığı "Türkiye'nin SPA'ları ve Termal Kaynakları" adlı kitabında en doğru şekliyle neyi, nerede, nasıl bulacağınızı anlatıyor ve hatta kimi zaman size yeryüzündeki cennetin kapılarını aralıyor.

Ülke genelinde 70'e yakın SPA merkezinin anlatıldığı kitapta lüks işletmeler yanı sıra ulaşımı güç, tabelası bile olmayan küçük, mütevazi işletmeler de bulunuyor.

Hem tatil hem şifa…

Türkiye'de kaynağı yüzyıllara dayanan birçok doğal kaplıca tedavi edici ve iyileştirici özelliklere sahip.

Kaplıcalar stres kökenli birçok sağlık şikayetine zihinsel olduğu kadar fiziksel olarak da ilaçlardan çok daha etkili çözümler sunabiliyor. Kaplıcaya bir kez gitmek bile pozitif etkiler yaratabilir, hele ki birde bunu tatille birleştirirseniz!

Aromaterapi, yüz terapisi, Thai masajı, Reiki, İsviçre banyosu, vücut sıkılaştırma ve daha pek çok SPA terepi türleri, yoga, meditasyon, huzur, arınma, sağlık, şifa… İnsan kent ve iş yaşamının stresinden kurtulabilmek için daha ne ister!

Termal turizm hakkında yazılmış en kapsamlı çalışmalardan biri olan kitap, tesislerin genel özelliklerinden ulaşım bilgilerine, uygulanan terapi türlerinden termal su analizlerine kadar geniş ve ayrıntılı bir içeriğe sahip.

Mutlaka belirtmek gerekir ki, başka hiçbir şey, bir kaplıcada geçirdiğiniz terapiden sonraki sağlık ve huzur hissini size vermiyor. Türkçe ve İngilizce olarak kaleme alınmış olan kitap, hem sağlık problemlerine çözüm arayanların hem de farklı bir tatil planlayanların başvuru kaynağı olacak...

aa
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 20:16:14
Güncelleme :29 Eylül 2007 Cumartesi 20:19:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?