16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

TÜRSAB başkanını seçecek

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği TÜRSAB’ın 18. Olağan Genel Kurulu 9 Kasım Cuma akşamı İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı kokteylli bir törenle başladı. Bugün (Cumartesi) genel kurul toplantıları ile devam edecek Genel Kurul, 11 Kasım Pazar günkü başkanlık seçimleri ile sona erecek.


Bu yıl 35. yaşını kutlayan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği TÜRSAB 9-11 Kasım tarihleri arasında 18. Olagan Genel Kurulu’nu gerçekleştiriyor.

9 Kasım Cuma akşamı İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı törenle başlayan TÜRSAB Genel Kurulu’nun açılışında TÜRSAB'ın 17'nci dönemini anlatan tanıtım filmi gösterildi. Açılış konuşmalarınının ardından Anadolu Ateşi topluluğu bir gösteri sundu.



Açılış kokteyl ile devam etti. Açılışta bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TÜRSAB'ın gelişme çizgisine bakıldığında iyi bir noktaya gelinmiş olmakla birlikte, Türkiye'nin hala dünya turizm potansiyeli içinde küçük bir paya sahip olduğunu dile getiren Günay, böyle devam ederse turist sayısının, Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılında 30-35 milyon seviyesine ulaşacağını, bunun da kendisine yetmediğini söyledi.

Günay: Turist sayısı 50 milyona ulaşmalı
Günay, 2023 yılındaki turist sayısının 50 milyon kişiye ulaşması gerektiğini vurgulayarak, ''Turizm sektörü gelişen dünyada artık çok önemli bir sektör haline geldi. Barışı, toplumların birbirleriyle tanışmasını ve kaynaşmasını teşvik eden ve dünyanın çok ihtiyacımız olan esenliğe ve barışa doğru yürümesini teşvik eden bir sektör olarak çok önem taşıyor. Türkiye açısından da önemi, Türkiye'yi, ekonomik yapısını geliştiren ve toplumsal yapısını değiştiren önemli bir sektör olarak öne çıkıyor'' diye konuştu.Sektörde son 15 yılda güzel gelişmeler yaşandığını ve önemli yatırımlar yapıldığını dile getiren Günay, tüm bunlara karşın turizmden elde edilen gelirin yetersiz olduğunu söyledi.Bakan Günay, turizmde sunulan hizmet ile elde edilen gelir arasında Türkiye aleyhinde açık olduğunu belirterek, ''Türkiye'ye çok daha yüksek sayıda yabancı ülkelerden ziyaretçi gelsin, ama kimse bizim ülkemizi ucuza kirletmeye kalkmasın'' dedi.

Genel Kurul açılışında konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise, turizmde Türkiye'nin dünyada 10 destinasyondan biri olduğuna işaret ederek, son 20 yılda 209 milyar dolar döviz girdisi sağlandığını söyledi. Bu rakamın, Türkiye'nin dış borçlarına denk olduğunu dile getiren Ulusoy, döviz girdisini 15 yıl içinde 500 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Başabakan ve bakanlardan mesaj
TÜRSAB 18. Olağan Genel Kurulu’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de birer kutlama mesajı gönderdiler.

Başkanlık seçimlerinde 4 aday yarışıyor
11 Kasım Pazar günü yapılacak olan TÜRSAB Başkanlık Seçimlerinde ise daha önce aday olmayacağını açıklamasına rağmen sonradan karar değiştirip yeniden aday olan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İskender Çayla, Semih Selimoğlu ve Emre Günaydın yarışıyor. Aydın Yaylacıklılar ise hafta içi yaptığı bir açıklama ile adaylıktan çekildiğini duyurmuştu.

ajanslar
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 19:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?