16
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

'Uç, THY zarar eder'

THY’nin dün sabah saat 07.00’de İstanbul-Adana seferini yapacak TK 454 sefer sayılı uçağı kalkış yapmak için hazırlandığı sırada teknik bir aksaklık yaşanınca kaptan pilot, gerekli onarımın yapılması için teknisyen talebinde bulundu.

Uçağa gelen teknisyenler uçağın hidrolik sisteminde bir arıza olduğunu bunun giderildiğini ve artık uçağın uçuşa uygun olduğunu dile getirdi. Ancak, pilot uçakta hidrolik arızası bulunduğunu gösteren uyarı lambasının sönmediğini belirterek, arızanın devam ettiğini söyleyerek bu şekilde uçamayacaklarını söyledi. Teknisyenler ise, uyarı lambasının yanmasının çok önemli olmadığını uçağın kalkmasında sakınca bulunmadığını yinelerken iki taraf da tartışmanın etkisiyle seslerini yükseltti. Yükselen sesleri duyan kabindeki yolculardan biri, “Ben bu uçakla uçmam” diyerek inince onu diğer yolcular takip etti. Apronda bekleyen otobüse bindirilen yolcular iç hatlar terminaline alındı. Arızalı uçağa binmeyeceğini belirten 148 yolcu başka bir uçakla saat 08.35’te Adana’ya gönderildi.

“Uç, THY zarar eder”

Yolcular, 08.35’te Adana’ya hareket etti. Yolculardan bazıları “Kaptan bu şekilde uçamam deyince, teknik elemanlar “Uçmazsanız, bu THY’ye zarara sokar. Bu şekilde uçmanızda bir sakınca yok’ yanıtını verdi. Biz de korkup uçaktan indik” dedi.

Sinan KAL / akşam
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2007 Perşembe 11:25:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?