22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Uçak yolcuları dikkat!

Hava-İş sendikası grev kararını aldıktan sonra Hükümet'e çok keskin bir uyarı yaptı. Sendika Başkanı Atilla Ayçin "Eğer Bakanlar Kurulu kararı ile grevimiz engellenirse bir tek uçak zamanında kalkmaz" dedi.

Ayçin'in bu uyarısı şöyle yorumlandı: "Önümüzdeki günlerde eğer inatlaşma sürerse uçak seferlerinde ciddi rötarlar meydana gelecek. Şu sıralar yavaş yavaş artırılan rötar oranı yükselecek."

Bu gelişme üzerine uçak yolcuları için şu uyarı yapıldı: "Randevularınızı muhtemel rötarlara göre düşünün"

THY VE SENDİKAYI UZLAŞTIRMAK İÇİN BAKANLAR DEVREDE

Türk Hava Yolları (THY) ve Teknik A.Ş ile Hava-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması ve grev aşamasına gelinmesi nedeniyle üç bakanın katılımıyla oluşturulan komisyon, tarafları 15 Ağustos Çarşamba günü bir araya getirme kararı aldı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'dan oluşan komisyon, Bakanlar Kurulu'nun ardından Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya geldiler. THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin ve THY Genel Müdürü Temel Kotil'in de katıldığı toplantıda, tarafların 15 Ağustos Çarşamba günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde bir araya getirilmesi kararlaştırıldı.

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, AA muhabirine, çağrının Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç tarafından kendilerine iletildiğini ve yaptıkları değerlendirme sonucunda görüşmeye katılmaya karar verdiklerini bildirdi. Toplantının saatinin daha sonra belirleneceği öğrenildi.

SENDİKA YENİ BİR TEKLİF BEKLİYOR

(Reuters) - Türk Hava Yolları'nda (THY) örgütlü Hava-İş Sendikası'nın Başkanı Atilay Ayçin, toplu iş sözleşmesi sürecinde yaşanan uyuşmazlıkla ilgili yarın Ankara'da üç bakan ve THY yönetiminin katılımıyla yapılacak toplantıdan sonuç alınmasının yeni bir teklif yapılmasına bağlı olduğunu söyledi.

Ayçin, "(THY yönetiminin) Tamamen yeni teklif üstünden atacakları adımı bekleyeceğiz. Böyle bir şeyin olmadığını gördüğümüzde o toplantı çok uzun süreli olmaz" dedi.

Ayçin, dün Reuters'a yaptığı açıklamada bugün ve yarın yapılacak olan sendika kurulları toplantılarında grev tarihinin belirleneceği yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Biz normal prosedürümüzü devam ettiriyoruz... Söz konusu iki toplantıyı da bugüne aldık" dedi.

Bu toplantılardan yine bir grev uygulama tarihinin çıkıp çıkmayacağı yönündeki bir soruya ise "Çıkabilir, evet" yanıtını verdi.

THY hisseleri saat 1130'dan yüzde 0.56 kayıpla 8.80 YTL'den işlem görüyordu. Konuyla ilgili olarak THY yetkililerine ulaşılamadı.


AA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2007 Salı 15:27:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ŞEREF ÇOBAN IP: 212.175.112.xxx Tarih : 14.08.2007 17:00:15
Fakir adamın biri hırsızlıga çıkmış o akşamda ay akşamdan doğmuş fakirya bu. sendikacı kardeşim sizin kaçpara aldığınızı bilmiyorum ama az para aldıgınızıda söylenemez vermiş oldugum misal çerçevesinde türkiyenin şartları belli daha yeni yeni ayağımızın üzerinde durmaya çalışıyoruz hele bi durun ilkdefa bu yıl turis bereketi yaşıyoruz bu güzellige gölge düşürmeyin lütfen bende bir memurum aldığım 800 ytl diyeceğim şuki greve gidin gidin ama şu güzel yazımızıve bereketimizi baltalamayın lütfen TÜRKİYEYİ Düşünün ne krizlerden çıktık ne depremler gördük bunlar gözardı etmeyin başka TÜRKİYE yok bizi muhanete muhtaç etmeyin benim uçakla muçakla işim yok düşmanların ekmeğine yağ çalmayın onhları sevindirmeyin lütfen sağduyulu olalım İNŞALLAH YİNE SİZ KAZANIRSINIZ.LÜÜÜÜÜÜÜÜÜTFEEEEEEEEN.