28
Mayıs
2024
Salı
TURİZM

Ucuz uçuşla İstanbul tatili

Ucuz bilet ile yolcu taşıyan Easyjet şirketinin Salı günü Londra-İstanbul seferlerine start vermesi ile İstanbul’un en gözde hafta sonu tatil yerlerinden biri haline geleceği bildirildi.
 
Easyjet şirketi, Salı günü Londra-İstanbul seferine başlıyor. İlk aşmada salı, perşembe ve cumartesi olmak üzere, haftada üç gün Londra-İstanbul seferini gerçekleştirecek olan şirket, Eylül’den itibaren her gün İstanbul’a uçacak. Londra’daki Luton Havaalanı’ndan kalkacak uçaklar ile İstanbul’a sehayat edenler, gidiş dönüş biletine 61 sterlin (176 YTL) ödeyecek. 

Pazar günleri ingiltere’de yayınlanan The Observer Gazetesi, Easyjet’in İstanbul seferlerini başlatmasının şirketin, AB’nin dışındaki ülkelere yayılma çabasının bir parçası olduğuna dikkat çekerken, bu uçuşlar sayesinde İstanbul’un yeni “büyük hafta sonu tatil yeri” olacağı yorumunu yaptı. 

Gazeteye konuşan Easyjet Halkla İlişkiler Müdürü Samantha Day ise, “İstanbul iki kıtayı kucaklayan tek kent, bu nedenle hafta sonu tatil için çok çekici; aynı zamanda tatilciler ve yazlık sahipleri için çok popüler olan (Türk) sahillere ulaşmak için bir kapı da olacak” dedi. 

İstanbul’un turistler için sunduğu olanaklara dikkat çeken gazete, kentin Batılı kentlere rakip olabilecek oteller, gece klüpleri, barlar ve şık dükkanları barındığına belirtirken. yüksek gelirli turistler ile çalışan Travel İntelligence sehayat şirketi müdürü Jamie Dunford Wood da, İstanbul’da 2003 yılından itibaren açılmaya başlayan butik otellere dikkat çekti.

ANKA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2006 Pazar 12:03:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?