17
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Uludağ'da yüzler gülüyor

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 2 metre 25 santimetre olarak belirlendi.

Türkiye son haftalarda girdiği soğuk hava dalgasının etkisiyle pek çok bölgesinde kardan oluşan beyaz örtüsüne kavuştu. Pek çok kentte ulaşımı olumsuz etkileyen kar yağışları, Uludağ gibi turizm merkezlerinde ise gülen yüzlerle karşılanıyor.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, sabah yapılan ölçümlerde kar kalınlığı 2 metre 25 santimetre olarak belirlendi.

Halen hava sıcaklığının eksi 8 derece seviyelerinde olduğu zirvede, gün içerisinde kar yağışlarının etkisini artırarak sürdüreceği bildirildi.

Tüm Marmara Bölgesi'nde olduğu gibi Uludağ'da da dün etkin bir şekilde başlayan kar yağışı, gece boyunca bölgede zaten varolan karın kalınlığını iyice artırdı. Sabah saatlerinde duran kar yağışının gün içerisinde yeniden hızlanarak devam etmesi bekleniyor. Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkilileri, hava sıcaklığının eksi 8 derece olduğunu bildirdi.

Bu arada Uludağ'da karla kaplanan pistte okulların şuan yarı yıl tatilinde olmasını da fırsat bilen tatilciler kayak yapmanın tadını çıkarıyor.

 

...
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2012 Cuma 10:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?