29
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Uluslararası haşema krizi!

Rus turistler, Antalya’daki bir otelde haşemalarıyla havuza girmek isteyen Ukraynalı anne-kızdan şikâyetçi oldu. Onlar ise havuza girmekte diretti. Ortam gerilse de çözüm, “denizde” bulundu! 


Antalya’nın Kemer ilçesindeki turistik bir tesiste tatil yapan Ukraynalı Müslüman işadamı Salgarey Salgereeva’nın eşi Zukhra ve kızı Madina, haşemayla havuza girince kriz çıktı. Çamyuva beldesindeki Club Marco Polo otelinin yönetimi, diğer müşterilerin rahatsız olduğunu ve havuzdaki hijyen şartlarının bozulduğu gerekçesiyle haşemayla havuza girmekte direnen anne ve kızından tesisten ayrılmalarını istedi.
Kadının işadamı eşi, hatırlı dostlarını arayınca Kemer İlçe Turizm Danışma Bürosu yetkilileri tesis yöneticilerinden duruma bir çözüm bulmalarını talep etti. Sonunda anne-kızın haşemayla havuza girmeme koşuluyla, otelde kalmalarına izin verildi.

‘Ruslar şikâyetçi’ 

Otel Genel Müdür Yardımcısı İhsan Güzel, kıyafet uyarısının ardından haşemayla denize giren anne kızı, Rus turistlerin şikâyetleri üzerine yeniden uyardıklarını belirterek şunları söyledi:
“Neticede kıyafetlerine denizde kum ve çakıl giriyor ve denizden çıkıp havuza giriyorlar. Onlar da olayı spekülasyon malzemesi yapıp hem tesisteki misafirlere hem de başka mercilere Müslüman kıyafetleri ile havuza sokulmadıkları şeklinde lanse etmeye başladı. Havuzlara bu tür kıyafetlerle misafir almıyoruz. Alkollü misafir de almıyoruz. Daha önce de otelimizde çok sayıda haşemalı misafir konakladı. Ancak onlar yalnızca denize giriyorlardı. Bizim ayrım yapmamız söz konusu değil.”
Zukhra Salgereeva da Müslüman bir ülke olması nedeniyle tatil için Türkiye’yi seçtiklerini belirterek şunları söyledi:

‘Müslüman diye geldik’ 

“Daha önce Rusya’nın Karadeniz kıyılarındaki birçok otelde tatil yaptık. Haşemalarla rahatlıkla havuza girebiliyorduk. Hiç böyle bir sorunla karşılaşmadık. Burada haşemayla havuza girince bize ‘Hemen çıkın’ dediler. Biz otelden ‘Haşema ile havuzumuza girilmez’ yazan resmi bir belge istiyoruz. Denize girebilirken, havuza giremememizi anlayamıyorum. Buradaki turistler neden havuza girmediğimizi soruyor. Biz de durumu anlatıyoruz.”

‘Kapalı giysi bakteri taşır’ 

Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın da normal ya da kapalı kıyafetlerle havuza girmenin sağlıklı olmadığını belirterek şu bilgileri verdi: “Kişi o giysilerle havuza girerse, hele de havuza girmeden önce de duş almamışsa vücudun florasını havuza taşır. Vücudundaki bakteriler havuza karışır. Mikroorganizmalar nemli ortamı sever. Kapalı giysiler ıslandıktan sonra kuruma süreleri uzar. Bu nedenle kapalı giysilerde bakterilerin üreme ortamı artar”.

Milliyet
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 19:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?