22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Ulusoy: 'En demokrat adayım'

TÜRSAB'ın Bursa'da düzenlenen 35. kuruluş yıl dönümü yemeğinde, Başkan Ulusoy ile Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Erdem tartıştı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) Bursa'da düzenlenen 35. kuruluş yıl dönümü yemeğinde, Başkan Başaran Ulusoy ile Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Erdem tartıştı.

Ulusoy'un çıkmasının ardından, salonda arbede yaşandı. Başkan Ulusoy, TÜRSAB üyelerinin yanı sıra Bursa Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik ve Balıkesir Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı'nın da katılımıyla Çelik Palas Otel'de düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, TÜRSAB'ın 9-11 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek 18. Olağan Genel Kurulunda, özellikle üyelerden gelen talepler doğrultusunda tekrar aday olmaya karar verdiğini söyledi.

Adaylığını açıklamasının ardından, doğruluğu bulunmayan eleştiriler aldığını anlatan Ulusoy, Hasan Erdem'i kastederek, şunları söyledi:

''TÜRSAB'ı monarşiyle yönettiğimi iddia ediyorlar. En demokrat adam benim. Madem monarşi vardı, en başından gitseydi. Bizim işimiz seçim değil, geçim. Görev sürem boyunca ailemi unuttum, bu ailem daha ağır bastı. Oğlum ayda bir tedaviye gidiyordu, onun yanında olayım, kenara çekileyim, genç bir arkadaşımız gelsin diye düşündüm. Baba-oğul gibi olduğumuz 2. Başkan Rıza Epikmen'in başkan adaylığını destekledim. Fakat gelen talepler doğrultusunda, tekrar aday olmaya karar verdim. Bu camia için elimden geleni yaptım, yapmaya da devam edeceğim.''

Ulusoy'un ardından söz alan Hasan Erdem ise 2005 yılındaki olağan genel kurulda Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu yönetiminde görev alan Nusret Dalgıç'ın başka bir adayın listesinde bulunduğunu hatırlatarak, genel kurulun ardından Ulusoy tarafından kendisine Dalgıç'ı ''istifaya zorla'' talebinin geldiğini iddia etti. Erdem, şunları kaydetti:

''Ben buna karşı çıktım. 'O zaman Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu için yeniden seçime gidelim' dedim. Bunun üzerine 'İstifa edin, hemen seçime gidelim' dendi. Fakat istifa etmemizin hemen ardından Halit Cura, Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu başkanlığına atandı ve 5 ay görev yaptı. Daha sonra yapılan seçimle tekrar göreve geldik. Bunun adı monarşi değilse nedir? Rıza Epikmen, Haziran ayında genel kurul için adaylığını açıkladı. Fakat Ulusoy, siyasi çevrelerden umduğunu bulamayınca, aradan 4 ay geçtikten sonra, Rıza Epikmen'e 'Sen daha çaylaksın, çekil kenara' dedi ve başkan adaylığını açıkladı. Bugün Epikmen ile telefonda görüştüm ve bana 'Kalbim kırık adaylıktan çekildim' dedi. Ulusoy buradan çıkışta Ulucami'ye gitsin, tövbe etsin ve aday olmaktan vazgeçtiğini açıklasın.''

Erdem'in konuşması sırasında, bazı üyeler Erdem'in elinden mikrofonu almaya kalkıştı, bazı üyeler ise karşılıklı sözlü sataşmalarda bulundu. Hasan Erdem'in ardından tekrar söz alan Ulusoy, 2001 yılındaki genel kurulda Erdem'in hakkında, ''Bu yiğidi öldür, hakkını ver'' dediğine işaret ederek, ''Rıza hala görevinin başında. Bu iddialar doğru değil. Eğer Rıza bu şekilde konuştuysa, başkan adaylığından çekiliyorum'' dedi.

Bunun üzerine bir üye tarafından aranan Rıza Epikmen'in, Hasan Erdem ile Ulusoy hakkında olumsuz konuşmadığı salona bildirildi. Ulusoy, bunun üzerine, diğer üyelerle tokalaşarak, salondan ayrıldı.

Salonda yaşanan tartışma ve karşılıklı söz düellosundan sonra toplantı çıkışında kavga çıktı. Bazı kişiler Nusret Dalgıç'a saldırırken, yaşanan tekme tokatlı kavga salondaki bayanların korkmasına sebep oldu. Salonda bulunan acentelerin araya girmesi ile kavga büyümeden yatıştırılırken, birara karşılıklı hakaret ve küfürleşmeler de yaşandı.

Çıkışta bir gazetecinin yaşanan olayları sorması üzerine TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Hasan Erdem'in tartışma çıkarmaya çalıştığını belirterek, "Kendisine uymayacağım. Ben onun ayarına inmeyeceğim. Anlaşılan Hasan ilerde siyasete girmeye hazırlanıyor. Ancak ondan muhtar bile olamaz." şeklinde konuştu.

Hasan Erdem de, Başaran Ulusoy'un önceleri yeniden aday olmayacağını belirtmesine rağmen yaşanan siyasi gelişmelerden sonra adaylığını açıkladığını belirterek, bunun etik olmadığını söyledi.

ajanslar
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 16:37:04
Güncelleme :31 Ekim 2007 Çarşamba 16:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Halit BAŞER IP: 85.101.82.xxx Tarih : 31.10.2007 13:09:39

Bunların kavgası "ekmek kavgası" değil (Ekmek kavgası çalışarak yapılır), "Rant kavgası"dır. (Cebri yollarla yapılır). Hasan ERDEM Ulusoy'un yanındaydı yıllarca, TÜRSAB'ın ve acentalarının hakkını müdafaa etmek için bir cümle sarfetmedi, şimdi Çayla grubunu müdafaa etmek için aksiyon filmi çeviriyor. Çayla'nın vaadi nedir ki Ulusoy'un taraftarı olan Hasan ERDEM için cazip gelsin?.. Daha fazlası herhalde. Bir o taraf bağırıyor dönekler diye, bir bu taraf bağırıyor dönekler diye. Aslında aksiyon filminden çıkmış bu toplantı komedi filmi olmuş. Bu kavgadaki ( Artık toplantı demiyorum!), karşılıklı suçlamaları, dönekli cümleleri, rakipken dost olanları, dostken rakip olanları oy atacaklarda izliyor, oy atma hakkını elde edememiş acentalarda izliyor, Turizm Bakanı'da izliyor, bürokratıda izliyor, Başbakanlık'ta izliyor. Kovayı sallayınca herşey su yüzüne çıkıyor. Herkesi dikkate çağırıyorum..