18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Üstsüz güneşlenen yandı!

Turistler çıplak vücutlarını sergiledikleri için £250 (590 lira) para cezasıyla karşı karşıya

Barselona'nın güneyindeki ünlü tatil yeri Salou, İspanya'da üstsüz ve bikinili gezmeyi turistlere yasaklayan ilk yer olma özelliği taşıyor. Sarhoş İngiliz gençler tarafından istila edilen bölgedeki yetkililer buranın saygınlığını korumak amacıyla böyle bir yola başvurduklarını söylüyor.

İngiliz gazetesi Telegraph'ın haberine göre belediye meclisi tarafından yürürlüğe sokulan yasalar dizisine göre yasağa uymayanlar 100 eurodan 300 euroya kadar cezalandırılabiliyor.

Sokaklarda içki içerken ya da sahilde seks yaparken yakalananlar hakkında yasal işlem uygulanabilecek. Ayrıca deniz kenarındaki bar ve restoranlar haricinde bikiniyle gezmek de yasak. Vali Pere Granados yaptığı açıklamada Salou'nun iyi bir imajı olması için uğraştıklarını söyledi.

Önceki yıllarda, yerel halk tatillerde akın eden sarhoş İngiliz öğrencilerden bıkmış durumdaydı. 5 binden fazla, yaşları 18-23 arasında değişen İngiliz öğrenciler Barselona'nın 70 kilometre güneyinde bulunan Salou'ya akın ediyor. Huzur bozan davranışlarından dolayı da İspanyol aileleri arasında İngilizlere karşı bir tepki oluşturdu.

Turizm bürosundan Alberto del Hierro yaptığı açıklamada "Çıplak bir şekilde markete gitmek ya da ortada tangayla dolaşmak hiç de normal değil." diyerek şöyle devam etti: "Yakışıksız şekilde giyinenler sokakta gezmemeli ya da kamu binalarına girmemeli. Bu, şehre basit bir görünüm veriyor ve hoş bir davranış olduğunu düşünmüyoruz" dedi.(

Gazeteport
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 16:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?