18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Uzak ülkede bir eviniz var

Alternatif tatil anlayışı ‘Homelink’, hem konaklama ücreti vermeden dünyayı gezme, hem de kültürleri yerinde tanıma şansı sağlıyor. Bu sistemle minimum harcama yaparak dünyayı gezebilirsiniz

Yurtdışı tatiline çıkmak istiyorsunuz ama bütçeniz elvermiyor ya da otelde konaklamak istemiyorsunuz. Tam size uygun bir sistem olduğunu biliyor muydunuz? Homelink (Uluslararası Ev Değişimi) adlı uluslararası organizasyondan sözediyoruz. Uluslararası alternatif tatil imkanı veren bu sistem sayesinde evinizi gitmek istediğiniz ülkedeki bir aileyle takas ediyorsunuz. Bu sayede gitmeyi hayal bile edemeyeceğiz ülkeleri en ekonomik şekilde görmüş, keyifli dostluklar kurmuş oluyorsunuz.

Homelink Türkiye Temsilcisi Samim Er sistemin nasıl işlediğini şöyle anlatıyor: "Önce www.homelinkturkey.com sitesine üye oluyorsunuz.Değişime konu olan evinizin web sayfası hazırlanıyor, resim ve çevre hakkında, gitmek istediğiniz ülkeler, süre, meslekleriniz iletişim bilgilerinize yer veriliyor. Size verilen şifre ve kullanıcı ismiyle diğer üyelere ulaşıp teklif gönderiyorsunuz. Örneğin siz Paris’teki üyelere yazıyorsunuz. Karşılıklı uygunluk halinde EAF (Exchange Agreement ) Form'u düzenleniyor. Böylece değişimi gerçekleştiriyorsunuz."

Homelink sistemi 90 ülkede işliyor. Evlerde kalış süresi, faturaların ödenmesi gibi detaylar, karşılıklı anlaşmayla ayarlanıyor. Bir yıllık 200 TL karşılığında dilediğiniz kadar ülkede, dilediğiniz dönemde, dilediğiniz sürede tamamen ücretsiz konaklama hakkına sahip oluyorsunuz.

Yaşayanlar anlatıyor
Gerald Gomez-İspanya:
"Eşim ve oğullarımla Türkiye’ye geldik. En muhteşem tatillerimizdendi. Türklerin konukseverliğiyle ağırlandık. Otelde kalmak bazı kesinlikleri de beraberinde getiriyor; belli saatlerde yemek yemek gibi. Oysa evde kaldığınızda istediğiniz şeyi yapabiliyorsunuz. Evinizi değiştirdiğiniz kişi bölgeye ilişkin tavsiyelerini de paylaşıyor. Buraya yine geleceğiz. Çünkü, Homelink ile Türkiye’ye tatile gitmek, arkadaşlarımızı evlerinde ziyaret etmek gibi...”

Fatma Türkgeldi-Antalya:
Homelink’i tesadüfen keşfettik ve hemen üye olduk. 7-8 gün sonra ilk ev değişim teklifimizi Kanada'dan aldık. Sonra Amerika'dan, İspanya'dan, Hırvatistan'dan ve pek çok ülkeden teklif geldi. İlk ev değişimi deneyimimizi İtalya’da yaşayalım dedik. İtalyan aileyle defalarca yazıştık. Gittiğimizde, eve yakın komşuların bizim geleceğimizden haberi olduğunu gördük. 25 gün değişik, heyecanlı, keyifli, huzurlu, yabancı bir kültürle iç içe ve çok ekonomik bir tatil serüveni yaşadık. Hayat öyle hızlı geçiyor ki... Biraz korkarak, biraz risk alarak da olsa, güzel anılar ve gülümseyen resimler kalıyorsa elimizde, ne mutlu!

Melek Sarı Yüm-İzmir:
Almanya’ya yapacağım bir ziyaret öncesinde Homelink ile tanıştım. İlk ev değişimimi de Berlin’de yapmak istedim. Başvurularım arasında biri beni davet etti. Hatta “İsterseniz kalayım, isterseniz evden gideyim” seçeneğini sundu. Mutlaka kalmasını istedim, bu tam benim istediğim şeydi. Sonra Berlin’de Margot Weis ile tanıştım. Birbirimize çok ısındık. Benim Almanlarla ilgili fikrimde önemli değişikliklere neden oldu Margot. Eminim ben de onun kafasındaki Türk insanı fikrine yeni bir boyut ekledim. Margot’la harika bir hafta geçirdik. Şimdi sıkça yazışıyoruz. O da ilk fırsat bulduğunda bize gelecek.”

Gökçe Uygun - Milliyet - Cadde
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 20:06:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?