22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Uzlaştırıcı olacaklar

Türk Hava Yolları (THY) ile Hava-İş arasındaki uzlaşmazlık sürecinde hükümet devreye girdi. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, üç bakandan oluşan bir komisyonun taraflar arasında uzlaştırıcı olmak için çalışacağını söyledi.

Komisyonda Kemal Unakıtan, Murat Başesgioğlu ve kendisinin yer alacağını belirten Şahin şunları söyledi: “Komisyon olarak bir çalışma yapacağız. Hava-İş de yönetimini toplayarak bir değerlendirme yapacak. Bir uzlaşma zeminini yakalamaya çalışacağız. Hükümet olarak doğrudan muhatap değiliz. Yüzde 51’i özel olan bir kurum olmasına rağmen sürecin Türkiye için önemli olduğunu düşündüğümüzden komisyon kurulmasına karar verdik. Özellikle turizm mevsiminde tarafların hava taşımacılığı konusunda çok duyarlı davranacaklarına inanıyorum. Taraflar arasında uzlaştırıcı olmaya çalışıyoruz.”

“Grev aşamasına gelmeden bir uzlaşmayı sağlarız” diye konuşan Şahin, bir mutabakat zeminini yakalayacaklarını düşündüğünü kaydetti.

THY Genel Müdürü ve THY Yönetim Kurulu Başkanı’yla görüşeceklerini, Hava-İş Sendikası’ndan da bilgi alacaklarını ifade eden Şahin, tarafların sorumlu davranacağına inandığını ifade etti.
NTV
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2007 Pazartesi 18:19:04
Güncelleme :13 Ağustos 2007 Pazartesi 18:20:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?