20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Uzungöl her mevsim ayrı bir güzel

Trabzon'a 99, Çaykara ilçesine 19 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden bin 90 metre yükseklikteki Uzungöl, dik yamaçları ve muhteşem orman örtüsü ile Alplerin güzelliğini geride bırakıyor.

Uzungöl, Haldizen deresi vadisinde heyelan sonucu dere yatağının önünü kapatmasıyla oluşan gölden adını aldığı öğrenildi. Doğal güzellikleri, havası, yöreye uygun tarzda yapılmış eski ahşap evleri ve tüm bu güzellikleri tamamlayan gölü ile adeta cennetten bir köşeyi andırıyor. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken Uzungöl, sahip olduğu turistik potansiyel bakımından ise hayli zengin. Çevrede trekking, kuş gözlemi, botanik amaçlı turların yanı sıra daha yükseklerdeki dağların arasındaki göllere veya diğer yaylalara da geziler düzenleniyor. Yaban hayatı bakımından Uzungöl çevresindeki dağlarda ayı, kurt, yaban keçisi ve dağ horozu gibi hayvan türleri barındırıyor. Her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen bölgede, son yıllarda kış turizmine yönelik faaliyetler de gerçekleştiriliyor. Çok yaygın olmasa da kar motoru ile gezi ve helikopterli kayak sporu için bölgeyi tercih eden yerli ve yabancı turistler artmaya başladı. Çevresindeki ladin ormanları ve yüksek tepeleri ile çekici bir peyzaj sergisini andıran Uzungöl, doğa tutkunları için görülmeye ve gezilmeye değer bir yer.

Nasıl gidilir? Nerede Kalınır?

Uzungöl'e ulaşabilmek için öncelikli olarak uçakla ya da karayolu ile Trabzon'a gelmelisiniz. Direkt vasıtalarında olduğu Uzungöl, il merkezine 99 kilometre uzaklıktadır. Rize, Artvin tarafından Uzungöl'e ulaşmak isteyenler ise Of İlçesinden Çaykara yoluna saparak Uzungöl'e ulaşabilirler. Temel ihtiyaçların karşılanması noktasında gerekli alt yapıya sahip olan Uzungöl'de, otel, motel ve pansiyonlarda kalabilirsiniz. Eğer 'ben doğal hayatı severim' diyorsanız, tabi ki kuracağınız bir çadırda kalmanız da mümkün.

Zaman
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 12:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?