18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Van turizmine 'Haç' darbesi!

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Ermenistan'da bir grup din adamının, haç asılmayacağı gerekçesiyle yapılacak ayine katılmayacak olmasını haklı bularak, "Söz veriyoruz ama takamıyoruz, olacak iş değil" dedi.

Ermenistan'da bir grup din adamının haç asılmayacağı gerekçesiyle 19 Eylül günü Akdamar Kilisesi'nde yapılacak ayine katılmayacaklarını söylemesi tepkilere neden oldu. Van İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Salih Tatlı, açıklamayı Ermenistan'daki patrikhanenin yaptığını söylemekle yetinirken Van Vali Yardımcısı Ata Uslu ise konunun direkt Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı ilgilendirdiğini söyledi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ise ayine katılmayacak olan din adamlarını haklı bularak, "Söz  veriyoruz ama takamıyoruz. Olacak iş değil, yanlıştır. Emeğimize yazıktır. Kesinlikle takılması lazım. Ufak bir şey için bu konu sekteye uğramamalı. Kültür ve Turizm Bakanı bu konuyu çözmelidir. Bakana yazı yazacağım ve sivil toplum örgütleri ile Van milletvekillerini bu konu ile ilgili yapacağımız toplantıya davet edeceğim. Konuyu tartışacağız" dedi.

TÜRSAB Van Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir de, Ermenistan'daki bir din grubunun gelmeyeceklerini açıkladığını belirterek, "Diğer Ermeniler geliyor. Bir sıkıntı yok. O din adamları grubu içinde toplantı yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Irak ise Türkiye Cumhuriyeti olarak azınlıkların kültürlerini yaşamalarından taraf olduklarını belirterek, "Komşumuz olan Ermenistan'la sınırların açılması ve ekonomik ilişkilerin başlatılmasını yürekten arzu ediyoruz. Bu arzularımızı dile getirirken, bunların gerçekleşmesi içinde elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Elbette uluslararası ilişkiler iç ve dış dengeler ve diğer komşu ülkelerle ilişkiler hepsi gözetilmelidir. Bu konulara Ermeni vatandaşların ve Ermenistan'ın da duyarlı olması gerekir. Gelinen bu noktada programın devam ettirilmesini ve kucaklaşmayı temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılacak ayinin son hazırlıkları için geçen hafta Van'da bulunan ve Van Valisi Münir Karaloğlu ile görüşen Ermeni Patriği Ruhani Meclis Başkanı Başpiskopos Aram Ateşyan da, "Asmaya asılacak ama zamanını bilmiyorum. Söz var. Haç muhakkak konulacak, çünkü karar çıkmış. Ancak teknik yönden sıkıntı olduğu için belki ayinden sonraya kalır" şeklinde konuşmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 19:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?