20
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Varan, konaklamada büyüyecek

Varan Yönetim Kurulu Başkanı Enis Pekuysal, toplam 80 milyon dolarlık yatırımla Ankara ve İstanbul'da iki 5 yıldızlı otel inşa edeceklerini ve restoran işletmeciliği konusunda yıl sonuna kadar sonuçlandırmak üzere yabancı kuruluşlarla görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Enis Pekuysal, "40 milyon dolarlık yatırımla Ankara'da gerçekleştireceğimiz, 2010 yılında faaliyete geçecek 5 yıldızlı bir otel projemiz var. Otelin işletmeciliğini Mövenpick üstlenecek" dedi.

Ayrıca İstanbul Avrupa Yakası'nda da yine 40 milyon dolarlık yatırımla 5 yıldızlı bir otel projesi gerçekleştireceklerini belirten Pekuysal, "Bu otelin işletmeciliğini de başka bir şirketin üstlenmesini istiyoruz. Bu Mövenpick ya da başka otel işletmecileri olabilir. Biz, bu iki projede de işletmeci değil yatırımcı olacağız" dedi

Restoran işletmeciliği konusunda yabancılarla gerçekleştirecekleri işbirliği ile ilgili olarak da Pekuysal, "Yabancı bir restoran markasının franchise haklarını alabiliriz. Ya da kendi markamızla ve bir yabancı ortakla faaliyet gösterebiliriz. Yabancılarla kuracağımız ilişki sadece bir işbirliği de olabilir. Bu konuları görüşüyoruz. Yıl sonuna kadar netleştireceğiz" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 14:17:12
Güncelleme :24 Eylül 2008 Çarşamba 09:24:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?