18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Yeni yıl Batum'da kutlanır

Acara Özerk Cumhuriyeti’nin turizm ve kültür cenneti Batum, Kuzey-Güney ve Benim İçin Üzülme gibi popüler Türk dizilerine ev sahipliği yapmasının yanı sıra renkli yeni yıl kutlamalarıyla da yılbaşı için farklı rotalar arayanlara özel bir alternatif oluşturuyor…

Önce Kuzey Güney dizisinin Kuzey’i (Kıvanç Tatlıtuğ) düştü Batum yollarına, sonra Mahsun Kırmızıgül’ün genel yönetmenliğini üstlendiği ve hikayesini yazdığı Benim İçin Üzülme dizisi ekibi. Türk dizilerinin uğrak noktası olan Batum’un ekranlara yansıyan şahane görüntüleri mıknatıs etkisi yaratıyor ve Batum’a olan ilgimiz her geçen gün daha da artıyor. Karadeniz’in yıldızı bu güzel liman kentinin cazibe merkezi olması elbette boşuna değil. Çünkü Batum her yıl birbirinden özel konserler ve kültür kokan organizasyonlarla bu ilginin hakkını sonuna kadar veriyor. Özellikle coşkulu yılbaşı kutlamalarıyla dikkat çeken kentte yeni yıla girmek hem zahmetsiz hem de çok keyifli…

Yeni yıla vizesiz pasaportsuz bir yurtdışı tatiliyle girin

Doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve son yıllarda gerçekleştirdiği planlı yapılanma süreci ile bir turizm ve kültür cenneti haline gelen Batum, Türkiye vatandaşlarından vize almıyor. Pasaportsuz bir şekilde, sadece kimlikle girilebilen Batum, yeni yıl kutlamalarıyla da gözde bir yılbaşı tatili rotası.

Her yıl özel yılbaşı konserleri ve kültürel etkinlikleriyle Türkiye, Azerbaycan ve Ukrayna gibi komşu ülkelerden çok sayıda tatilciyi ağırlayan Batum, eşsiz kültürel zenginliği ve doğal güzelliğiyle Türkiye sınırına sadece 20 kilometre uzaklıkta. Türkiye’nin farklı illerinden gelerek Batum’un kültürel ve tarihi zenginliğine tanıklık edenler, Batum’da, Avrupa mimarisinin Gürcü kültürüyle harmanlanmış görkemli binaları, sanat galerileri, ayaklı saatleri ve mitolojik efsanelere dayanan heykelleri ile karşılaşıyor.

2012’nin görkemli yılbaşı kutlamaları katılımcılara unutulmaz anlar yaşatmıştı

2013’e sayılı günler kala yeni yıla hem bize çok yakın hem de farklı bir ülkede girmek istiyorsanız siz de Doğu Karadeniz’de bir inci gibi parıldayan bu renkli şehri tercih edebilirsiniz. Kozmopolit kültürü ve planlı gelişim hedefi ile Avrupai bir görünüme sahip olan Batum’da yılbaşı çok özel bir gün olarak kutlanıyor.

Geçtiğimiz yıl dünya starı Andrea Bocelli ve Bueno Vista grubunun yeni yıl konserleriyle adından sıkça söz ettiren Batum, aynı zamanda yerel sanatçılarının birbirinden etkileyici performanslarıyla da yeni yıla güzel anılarla girmeyi arzulayan ziyaretçilerini ağırladı. Batum’da 2012’nin yılın önemli bir organizasyonu ise Miracle Park’ta yerli ve yabancı katılımcıların büyük ilgisiyle gerçekleştirilen Julio Iglesias konseri oldu. Işık gösterileri, rengârenk binalar, sahil parkında büyük konser alanları, restoranlarda sabaha kadar sürecek yeni yıl kutlamaları kaçırılmamalı.

Konserler ücretsiz, oteller ve restoranlar ise yeni yıla özel yılbaşı indirimleri yapıyor
Batum’da oldukça elit bir ortamda halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilen yeni yıl konserlerinin yanı sıra oteller, restoranlar ve ticaret merkezleri de yeni yıla özel olarak hazırladıkları %15 civarındaki indirim oranlarıyla yeni yıla merhaba diyor. Dünyanın önemli otel zincirlerine ev sahipliği yapan Batum’da popüler kafe ve restoranlar da yılbaşına özel olarak düzenledikleri eğlenceler ve konserlerle çok tercih ediliyor. Yeni yıl kutlamaları esnasında ayrıca Batum sokaklarında karşılaşabileceğiniz Gürcü dans ve müzik toplulukları da özel bir deneyim yaşamak isteyen müzik meraklılarını bekliyor.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2012 Salı 17:23:22
Güncelleme :11 Aralık 2012 Salı 17:35:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?