19
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Yerli turisti Müzekart kurtardı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’yle (TÜRSAB) geliştirdiği Müze Kart’la yerli turisti ucuza müze gezmek için teşvik eden Kültür ve Turizm Bakanlığı, yabancı turistlerden elde edilen geliri artırmak amacıyla müze fiyatlarına zam yapmaya hazırlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’deki müze ve ören yerlerine giriş ücretlerinin dünya standartlarına göre ucuz olduğunu belirterek, "Biz de fiyatlarımızı dünya standartlarına çıkaracağız" dedi.

20 YTL’ye satılan Müze Kart’la bir yıl boyunca Türkiye’deki 300’ü aşkın müze ve ören yeri gezilebiliyor. TÜRSAB’dan alınan bilgiye göre, haziran ayında başlayan uygulama sonucunda bugüne kadar yaklaşık 500 bin adet Müze Kart satıldı. Bakan Günay, turiste 5 Avro’ya Topkapı’yı gezme imkanı vermenin bu müzeye saygısızlık olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Vatandaşlarımıza kart kolaylığı getirdikten iki ay sonra müze ve ören yerlerimizin fiyatını artırdık. Fiyat artışından ciddi turizm firmaları rahatsız olmadı, zarar etmedi. Çünkü bu yıl için gereken bütün biletlerini daha önce indirimli olarak almışlardı. Müze ve ören yerlerimizde yaptığımız fiyat artışından vatandaşlarımız katiyen etkilenmiyor. Biz de bu sayede biraz daha fazla gelir elde edip, müze ve ören yerlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Londra’da açılan Hadrian Sergisi’ne giriş 20 pound (50 YTL). Bizde ise en pahalı olanlar 20 YTL, 10 avro civarında. Dünyaya göre biz hálá ucuz noktadayız. Bunu da artıracağız, herkes bilsin."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 10:55:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?