28
Mayıs
2024
Salı
TURİZM

Yerli turistler için tatil kampanyası

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TYD) düzenlediği kampanyayla iç turizm pazarının canlandırılması hedefleniyor.

“Türkiye’de Tatil” sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde tanıtım TIR’ları, 10 ilde broşürler dağıtacak, tatil yöreleriyle ilgili bilgiler verecek ve yerli turisti Türkiye’de tatile özendirecek.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD), iç turizm pazarını canlandırmak amacıyla “Türkiye’de Tatil” sloganıyla kampanya düzenleyecek.

İlk olarak 10 ilde yapılacak kampanyaya, valilikler, belediyeler, ticaret odaları, otel ve acentaların yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı destek verecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, kampanya kapsamında yurt dışında olduğu gibi yurt içinde de tatili özendiren tanıtım çalışmaları yapacağı, bu amaçla afiş ve bilboardların yanı sıra gazetelere verilecek ilanlar ile kampanyayı destekleyeceği bildirildi.

TÜROB ve TYD yetkilileri, kampanyayla, yalnız bu yıl yurt dışından gelecek ziyaretçi sayısında sıkıntı yaşanması nedeniyle değil, ihmal edilmiş yurt içi seyahat pazarının canlandırılarak geliştirilmesini amaçlandığına işaret ettiler.

Yetkililer, kampanyanın gelecek yıllarda da süreceğini belirterek, 2006’da “Türkiye’de Tatil” sloganının belirlendiğini, her yıl yeni bir tema ve buna bağlı sloganlarla tatil eğiliminin desteklenmesinin hedeflendiğini anlattılar.

“ANADOLU TATİL GÜNLERİ”
Tanıtımların yapılacağı 10 il seçilirken, en çok tatile çıkılan şehirlere öncelik verdiklerini belirten yetkililer, şunları kaydettiler:
“Türkiye’nin bütün illerinde tatil anlayışının geliştirilmesini istiyoruz. Zaman içinde tanıtım yapacağımız illerin sayısını artıracağız. Türkiye’de iç turizm pazarını canlandırmak, iç pazarın turizmimizdeki payını gelişmiş ülkeler düzeyine çıkarmak, erken rezervasyonu desteklemek, tatilin yıl içine dağılmasını sağlayarak, tüketicinin ucuz ve sık tatil yapmasını sağlamak amacındayız. Kampanyayla yerli tur operatörlüğünü güçlendirmek ve Anadolu’nun az bilinen turizm potansiyelini tanıtmak istiyoruz. Böylece Anadolu’nun gelişmekte olan turizm bölgelerinin de turizmden daha fazla pay almasını sağlayacağımızı umuyoruz.”

TANITIM TIR’LARI
Kampanya çerçevesinde, turizm fuarları, workshoplar, toplantılar, çeşitli kültürel etkinlikler de yapılacak. Her tarafı Türkiye fotoğraflarıyla donatılmış TIR’lar, tanıtım kapsamındaki 10 ili gezerek, il merkezlerinde otel ve acenteler ile tüketicileri biraraya getirecek, broşürler dağıtacak, tatil yöreleriyle ilgili bilgiler verecek ve yerli turisti Türkiye’de tatile özendirecek.

“Türkiye’de Tatil” kampanyası çerçevesinde yapılacak tanıtımların gezilerinin yapılacağı 10 il ve tanıtım tarihleri şöyle:

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2006 Çarşamba 21:46:41
Güncelleme :22 Nisan 2006 Cumartesi 12:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?