27
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Yeşil Otel projesi

16-22 Mart tarihleri arasında, İstanbul'da gerçekleşecek ve 10-15 bin kişinin katılımının beklendiği “5. Dünya Su Formu”nda katılımcıların çevreye vereceği zararın azaltılması için “Yeşil Forum İnisiyatifi” başlatıldı.

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nden(TUROB) yapılan açıklamaya göre, TUROB’un desteklediği çalışmayla, “5. Dünya Su Forumu” katılımcılarının, çevreye vereceği zararın azaltılması ve otellerin çevre bilincinin yükseltilmesi hedefleniyor.

TUROB Yönetim Kurulu Üyesi Ö. Faruk Boyacı, tarafından yapılan yazılı açıklamada, TUROB'un, sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir turizm konularındaki projeleri desteklediğini belirterek, "Yeşil oteller projemiz, hem çevremizin korunması, hem yurtdışındaki imajımız, hem de oteldeki maliyetlerimizin düşürülmesi açısından çok önemli bir proje.

Projenin içeriğini ve konaklama tesislerine sunacağı faydaları anlatmak için 8 Ocak tarihinde “Sirkeci Konak Hotel” ile “Mosaic Hotel”de, 9 Ocak tarihinde “Elite World Hotel”de üyelerimize bilgilendirme toplantıları yaptık ve projeyle ilgili toplantılar devam ediyor. TUROB olarak, çevreyle ilgili her türlü projenin içinde yer alarak, katkı yapmaya hazırız" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ‘yeşil yıldız’ çalışmasına değinen Faruk Boyacı, "Yeşil Forum İnisiyatifi" çalışmalarının paralelinde, Bakanlığın çalışmalarına entegre olunacağını belirtti.

-BAŞARILI KURUMLARA “YEŞİL OTEL SERTİFİKASI” VERİLECEK-

5. Dünya Su Formu Sekretaryası ve Çevre Dostu Forum yöneticisi Thad Mermer ise yazılı açıklamasında, başarılı olan kurumlara, “Yeşil Otel Sertifikası” verileceğini söyledi.
Mermer, Mart ayında İstanbul'a gelecek olan katılımcıların, çevreye vereceği zararın azaltılmasını hedeflediklerini belirterek, “10 ile 15 bine yakın kişi, ulaşım için çeşitli araçları kullanacak, forum çerçevesinde kağıt vs atıkları oluşacak ve yenilmeyen çok sayıda yiyecek kalacak.

Başlattığımız bu çalışmayla, çevreye en az zararı vermeyi istiyoruz. Bu nedenle de, Çevre Dostu Forum olarak, çeşitli kurumların yanında, oteller ile de işbirliği yapıyoruz. Konaklama tesisleriyle yürütülen çalışmada, projeye katılan ve istenilen standartları yerine getiren otellere, "Yeşil Otel Sertifikası" vereceğiz” diye konuştu.

ANKA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 15:08:57
Güncelleme :15 Ocak 2009 Perşembe 15:12:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?