22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Yıldızları misafirleri olan otel

Bu kadar da lüks olmaz...


Antalya Belek'te yeni hizmete giren Calista, lükste sınırları aşmış. İşte o otel....

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde yeni açılan Calista Luxury Resort'a, fiyatı, hizmet kalitesi ve otelde kullanılan malzemeleriyle ''Türkiye'nin Burj Al Arab''ı deniyor.

Otel Genel Müdürü Ali Kızıldağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, 600 oda, bin 200 yatak bulunan otelde beşi ikiz villa, üç tekli villa ve bir adette bin 500 metrekare büyüklüğünde villa saray bulunduğunu anlattı.

Türkiye'deki iyi otellerin alternatifi olduklarını belirten Kızıldağ, ''Bizim alternatifimiz yok. Müşterilerimiz bizi Dubai'deki Burj Al Arab'dan daha iyi buluyor'' dedi. Kızıldağ, 150 milyon dolar harcanan ve mimari projesi, dünya çapında 280 önemli projeye imza atan Frank Solano tarafından yapılan Calista'nın Türkiye'deki resort oteller arasında en pahalı otel konumunda olduğunu belirterek, otelde gecelik konaklamanın yıl ortalamasının 200 avro, yüksek sezonda ise iki kişilik odada tek kişi fiyatının 750 YTL olduğunu söyledi. 


Calista'nın havuzdan görünüşü. Otel mimarisi ile her yerden dikkat çekiyor

A LA CARTE HERŞEY DAHİL

Ali Kızıldağ, Calista'nın yıldızının olmadığına da dikkati çekerek, şunları söyledi: ''Dünyada 5 yıldız üzerinde yıldızı olan otel yok. Dubai'deki Burj Al Arab da 5 yıldızlı. Türkiye'de ise yıldızlar ortada dolaşıyor. Bizim yıldızımız misafirlerimizdir. Her mutlu misafir bizim için bir yıldızdır. Dünyada ilk kez a la carte herşey dahili biz yarattık. A la carte herşey dahilde müşteriye özel hizmet var. Müşterinin talebi günlük takip edilir. Herşey dahilde a la carte hizmet verilir. Calista bu nedenle değerli. Burj Al Arab'ı pazarlayan tur operatörleri bizi de pazarlıyor.''

Calista'nın lobisindeki halıyı Versace özel olarak üretmiş.

Otelin restaurantları özel dekor edilmiş.

SARAY YAVRUSU'NA 3 MİLYON DOLAR

“22 ayda tamamladığımız otelin 600 oda ve 1200 yatak kapasitesi var. Ayrıca 13 villa ve 1500 metrakere büyüklüğe sahip Villa Leo adında 'otel içinde otel' olarak tanımlayabileceğimiz bir saray yavrusu da projeye dahil. 9 odası olan Villa Leo'nun yatırım maliyeti ise 3 milyon dolar. En büyük özelliği armatürlerden, banyo aksesuarlarına kadar bütün ürünlerin altından olması. Duvarlarda ve tavanda altın varaklar var. Halılar Versace, perdeler saf ipek. Ayrıca duvar kağıtları bile Swarovski taşlarla süslü.” 

SARAY YAVRUSUNUN GECELİĞİ 25 BİN DOLAR

Otelde standart odada bir gecelik konaklamanın 499 YTL, Villa Leo'da ise düşük sezonda 16 bin dolar, yüksek sezonda ise 25 bin dolar olduğunu belirten Özdoğan, “Hedefimiz A plus gelir grubu. Biz de Türkiye'nin Burj el Arab'ı olacağız” dedi.

Ali Özdoğan, geceliği 3 bin 500-5 bin dolar arasında değişen Kral Dairesi'nin ise 900 ayar gümüşle kaplı olduğunu sözlerine ekledi.


Ali Özdoğan geceliği 25 bin dolar olan saray yavrusu villayı tanıtırken, gazeteciler bu villada kalıp kalmadığını sordu. Özdoğan, "Benim burada kalacak kadar param yok" karşılığını verdi.


İŞTE OTELİN MALİYETİ

Oteli yapan Özdoğan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ali Özdoğan da, otelin 120 dönüm alan üzerine kurulu olduğunu kaydederek, şu bilgileri verdi: ''Otel iç ve dış mimarisi ile Türkiye'de bir ilk oldu. Türkiye'de ve dünyada adını duyuracak bir otel yaptık. Hiç bir masraftan kaçınmadık. Metrekare bazında en pahalı otel oldu. 150 milyon dolara mal olan otel 22 ayda tamamlandı. Normal bir otelin metrekare maliyeti 800 dolar civarındayken biz 1300 dolar para harcadık. Metrekare bazında bizim kadar çok para harcayan olmamıştır.''


300 MİLYON DOLARLIK TEKLİF

BEŞ aydır faaliyette olan Calista için yabancı yatırımcılardan teklif yağdığını belirten Calista Yönetim Kurulu Üyesi Ali Özdoğan, “Başta Kazaklar ve Ruslar olmak üzere çok sayıda yatırımcı 'Oteli bize satın' diyor. Kazak bir yatırımcı grubu, otel için 300 milyon dolar teklif etti ama kabul etmedik” dedi. “Oteli kesinlikle satmayız” gibi bir düşüncelerinin olmadığını belirten Özdoğan, “Bu ticaret hayatı. Satmayız diye kestirip atmıyoruz. Tekliflere bağlı” diye konuştu.

ANKARA'YA DA OTEL YAPIYOR

Ali Özdoğan, turizmdeki yatırımlarına devam edeceklerini belirterek, "Şimdi Ankara'da Armada'nın karşısında bir yer aldık. Buraya da 5 yıldızlı bir otel yapacağız. Mimarisi yabancı mimarlar tarafından yapılan otelin inşaatı 2008 yılı Mart ayında başlayacak. 2,5 yılda tamamlamayı hedeflediğimiz otel 100 milyon dolara mal olacak.'' dedi.

100 milyon dolar yatırımın düşünüldüğü otelin mimarisi, dünyanın ikinci büyük Mimarlık şirketi olan Amerikan RMJM Hillier Şirketi tarafından yapılıyor. Shanghai'daki Grand Hayat otelini de yapan Hillier Şirketinin bünyesinde yaklaşık 1.750 Mimar çalışıyor. Ankara Söğütözü Oteli 14.000 m2lik bir arazi üzerine kuruluyor ve yaklaşık 300-350 oda'dan oluşacak.

ajanslar
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 10:36:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?