30
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Yılın ilk turist gemisi geliyor

Türkiye'de, 2008 yılında kruvaziyer turizminde patlama yaşanması beklenirken, sezonun ilk turist gemisinin yarın (9 Mart) Kuşadası Limanı’na demirleyeceği açıklandı. 

Böylece, büyük umutlar beklenen kruvaziyer turizmi yarın sabah, Yunanistan Bayraklı ''Aqua Marine'' gemisiyle sezonu açacak. 

Türkiye’nin en önemli kruvaziyer limanı olan Kuşadası Limanı’nı işleten Ege Ports firmasının Genel Müdürü Aziz Güngör, yarın başlayacak olan gemi turizmiyle ilgili sezonu değerlendiren bir açıklama yaptı. 163,5 metre uzunluğunda, 22,79 metre genişliğinde 7 katlı, 395 kabini bulunan 1000 yolcu kapasiteli geminin yarından itibaren her hafta Kuşadası Limanına yanaşacağını kaydeden Güngör, ayrıca mart ayı boyunca Kuşadası Limanı’na 17 ayrı gemi seferinin gerçekleşeceğini söyledi. 

Gemi turizminde Türkiye'nin en önemli limanlarından olan Kuşadası Limanı'na geçen yıl 622 turist gemisi sefer yaparken, bu gemilerle 475 bin 152 turist günübirlik olarak Kuşadası'na giriş yanmıştı. Ayrıca, 2007 yılı içerisinde günübirlik sefer yapan 743 feribotta Kuşadası Limanı’na yanaşmıştı. Yapılan rezervasyonlara göre, 2008 yılında gemi seferleri, son 10 yıldaki en yüksek gemi rakamına ulaşılacak. Kuşadası'nı programına alan dünyanın en büyük kruvaziyer şirketlerine bağlı gemiler, 2008 yılında Kuşadası Limanı'na 700 sefer yapacak ve bu seferler sırasında 700 bin zengin turisti Kuşadası’na getirecek. 

Ege Ports Genel Müdürü Aziz Güngör, Yunan bayraklı Aqua Marine isimli gemi ile sezonun yarın sabah başladığını belirterek, “Bu yıl limanımıza yanaşacak gemiler için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Sezonunda Kuşadası Limanı dünyanın en büyük kruvaziyer gemilerini ağırlayacak. Bu yıl içerisinde ilçeye sefer yapacak olan gemiler arasında Queen Viktoria, Zuiderdam, Norwegian Jade, Azamara Quest, Navıgator Of The Seas, Summıt Emerald Prıncess, Grand Princess, Pacific Princess, Rotterdam, Noordam, Prinsendam, The World, Legend Of The Seas, Splendour Of The Seas, ve Brilliance Of The Seas gibi büyük kruvaziyerler var “ dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 22:39:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?